publicat la 09.01.2022
publicat la 30.12.2021
publicat la 06.10.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Tort aniversar
Pentru blat :Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu ulei,Apoi se introduce la cuptor timp de 45-50...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Aşezi florile într-un borcan mare. Speli lămâile, le tai în patru şi le pui peste florile de soc. Dizolvi drojdia în apă, adaugi zahărul, apoi torni peste florile din vas şi acoperi borcanul. Adaugi cei 10 litri de apa, apoi lasi sa stea 2...
Compot de corcoduse
Se pun in fiecare borcan cate 10 corcoduse, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul. Se pun la fiert la bain marie. Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit. Gata! POFTA BUNA!!!
Placinta cu mere
Incepem cu umplutura: curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand se absoarbe tot sucul.Batem bine margarina(sau daca nu aveti folositi unt) cu zaharul pana se omogenizeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam...
Compot de caise
MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 3 caise,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai bune de...
Compot de visine
MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 10 visine ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa . Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai...