Prajitura "Casuta"

de robert_b in Prajituri, 4 Iul 2014 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri untura
  • 1 lingura bicarbonat
  • 4 linguri lapte
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 18 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 7 linguri de faina
  • un pachet unt
  • mirodenii.
  • Decor:
  • Nuci pisate
  • Finetti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Casuta":

Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6 bucati).A doua parte se amesteca cu 3 linguri de cacao si se fac 12  betisoare care se pun la copt.

Crema:O cana din litrul de lapte se freaca cu zaharul,galbenusurile si faina,dupa aceea se pune si restul de lapte fierbinte,mirodenii si untul,pana se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:Se pune o foaie pe platou,se unge cu crema,se pun apoi 3 betisoare,se pune din nou crema,2 betisoare,din nou crema,betisor crema.Pe lateral si oblic se aseaza celelalte 2 parti de foaie.Se ung cu finetti si se presara nuca macinat...si gata!Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Casuta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion (de post)