Cozonac de casa

de robert_b in Dulciuri, 30 Aug 2014 | 3568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Maiaua:
  • 2 cuburi si jumatate de drojdie
  • un praf de sare
  • 6 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 2 mani de faina
  • Apoi:
  • 550 ml. lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura margarina
  • coaja de lamaie
  • Separat:
  • 7 galbenusuri
  • 1 kg. faina
  • 1 mana faina
  • 2 canute ulei
  • Umplutura:
  • rahat turcesc
  • nuca macinata (opt)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de casa:

-Maiaua:Drojdia se amesteca cu praful de sare,zaharul,faina si laptele.

Cand toate ingredientele s-au omogenizat,se lasa la dospit la cald.

-Apoi:Laptele,zaharul,maragarina si coaja de lamaie,se pun la fiert,pana aproape sa dea in clocot.Se lasa deoparte.

-Separat:Galbenusurile se amesteca intr-un bol.In lighean se pune faina dupa care se pune putin din galbenusuri,putin din lapte,putin din maia,se amesteca,se repeta pana ce se incorporeaza toate,apoi se mai pune o mana de faina,se amesteca si apoi uleiul.Dupa ce l-ati framantat destul se pune la dospit (30 de minute).Dupa ce a crescut se imparte coca, umplu cu cele 7 albusuri spuma,zaharul 4 linguri,nuca macinata si rahatul taiat cubulete ,sau cu ce doriti.Se mai lasa putin in tavi,se ung cu galbenus,si se pun la copt. (1 ora)

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao