Cornuri pufoase cu rahat

de Gicuta in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 14830 vizualizari

 

Delicioase, moi si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu rahat:

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si   adaugam drojdia in el sa se dizolve.

Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute.

Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut  pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 parti egale.Intindem fiecare bucata pe masa infainata ,intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o vom taia in 4 triunghiuri.

Asezam in partea lata bucati de rahat, rulam si formam cornurile

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.

Le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu unt, nuci si miere