Tocmai am primit o rata de tara si cum nu aveam chef de ea sa o pazesc prea mult am scos din cutie Crock-Potul.Sincer a fost devorata mult mai repede decat a fost gatita!
Intr-un ibric punem zeama de portocale si zaharul brun. Il punem la foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul. Dam jos adaugam sare, piper, maghiranul si il lasam sa se raceasca. Rata trebuie sa fie bine curatata, spalata si stearsa bine de apa. Crestam usor pielea de pe piept, avand grija sa nu patrundem adanc. Ungem bine rata cu amestecul de condimente.
Pornim aparatul slow cooker Crock Pot si setam functia de gatire lenta pentru 4 ore. Cand s-a auzit semnalul ca aparatul este pregatit, asezam rata. cu pieptul in jos. La jumatatea timpului putem sa o intoarcem invers. Punem capacul si lasam sa treaca timpul aferent. La nevoie prelungim timpul. Cand timpul a expirat putem comuta pe functia sotare pentru cateva minute. Servim rata cu piure de cartofi si salata verde.