Pandispan cu compot de mere

de papabundetot in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 4038 vizualizari

 

Imi plac tare mult pandispanurile astea englezesti asa,au ei un „stil” aparte,si mi se pare ca mi se potrivesc foarte bine ca si stil,daca pot numi „stil” o prajitura :) au in componenta unt,zahar,faina,ou ca aproape orice prajitura,dar au o textura aparte in opinia mea,e un pandispan dens,pufos si aromat,cum nu mai e altul :) Eh…plecand de la aceasta idee,cu improvizatiile proprii,am creat acest pandispan cu compot de mere,absolut delicios si potrivit pentru vremea asta rece de afara.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 260 gr zahar
  • 400 ml lapte batut
  • 460 gr faina
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru compot:
  • 4 mere
  • anason,
  • scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • 1 1/2 cani apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu compot de mere:

Am amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am amestecat bine si la urma am adaugat laptele batut si restul de faina amestecata cu bicarbonatul,semintele de vanilie si am dat aluatul la copt pana a trecut testul cu scobitoarea.

Pana ce aluatul s-a copt,am pregatit compotul.Am spalat bine merele,le-am taiat cuburi potrivite cu tot cu coaja,apoi intr-o craticioara am pus apa,zaharul,anason,scortisoara si merele si am lasat sa fiarba pana cand merele s-au inmuiat.

Dupa ce pandispanul s-a copt,l-am gaurit din loc in loc cu o scobitoare si am turnat peste el (cat era inca fierbinte) compot de mere si am insiropat bine blatul.

Prajitura se poate servi cu smantana dulce sau fara,in functie de gustul fiecaruia si de preferinte.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu compot de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]