Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese

de mihaelar63 in Dulciuri, 28 Iun 2012 | 6351 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Un dulce apreciat si usor de preparat . L-am ,, executat '' la cererea publicului admirator al talentelor mele culinare adica fiul si sotul !!!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 branza proaspata de vaca
  • 2 oua
  • 200 gr gris
  • 1 lingurita coaja razuita de lamai si limete
  • 1 varf cutit sare
  • 300 gr pesmet
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • frisca[ facultativ]
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecati branza cu oua , sare si gris .

Puneti la fiert o oala cu 3 l apa .

Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de  peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si zaharul .

Formati bile de marimea unui ou mic pe care le faceti o gaura in mijloc cu un deget .Fierbeti papanasii in apa clocotita . Scoateti cu o paleta si ii tavaliti prin pesmet .

In gaura din mijlocul papanasului am pus jeleu de cirese .Cine doreste poate pune si un mot de frisca .

TIPS-URI

1

Reteta de preparare a papanasilor

2

Papanasii cand sunt pusi in oala cu apa clocotita merg la fundul oalei , Sunt fierti in momentul in care se ridica la suprafata .

3

Pot fi serviti cu dulceata preferata , frisca , smantana sau nuttella .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

08.12.2012, 22:01

Multumesc dragele mele Va pup si va imbratisez
Cinste fac la intalneala . Sau mai bine haideti la colindat

mamaieelena 1

08.12.2012, 22:52

La multi ani cu bucurii sa fi sanatoasa si multi,multi ani inainte

mihaelar63 1

08.12.2012, 22:56

Multumesc Elena
Doar de bucurii sa ai si tu parte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti