Miel-curry cu dovleac

de Speranta in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2010 | 5345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui,
  • 1 kg cotlet de miel,
  • 1 ceapa taiata pestisori,
  • 1 piper cili verde eu am pus rosu ca verde nu aveam la moment ( curatati de seminte si taiati cubulete sau rondele subtiri ),
  • 4 catei de usturoi pisat,
  • 1 lingura praf de curry,
  • 1/2  betisor de scortisoara,
  • 2 rosii curatate si taiate,
  • sucul de la 1/2 lamaie sau lime,
  • 600 ml supa de miel sau pui,
  • 500 gr. dovleac galben curatat si taiat cuburi,
  • patrunjel pentru servit  
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel-curry cu dovleac:

Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti carnea de miel.

scoateti bucatile rumenite  intr-un vas si caliti ceapa pana se inmoaie.

Adaugati cili, usturoi, praful curry, scortisoara si prajiti 2 minute.

Puneti in tigaie carnea si rosiile, adaugati sucul de lamaie si turnati supa.

Acoperiti cu capac si fierbeti la foc mic 1,30 ore pana carnea devine moale.

Adaugati dovleacul mariti focul si mai fierbeti inca 20 de minute fara capac pana dovleacul va fi moale si se va ingrosa supa.

Se serveste fierbinte si se presoara cu patrunjel taiat.

Pofta mare, abia astept sa o mai prepar :) !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel-curry cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel