Ciorba de ied cu macris

de simona72 in Ciorbe, 28 Mai 2013 | 5554 vizualizari

 

Din categoria bucate pentru masa de Paste, o asemenea ciorba am servit la Paste, dar s-a mincat prea repede pentru a mai face poze si a posta. Pe asta am facut-o azi cu carnita de la congelator...

 

INGREDIENTE

  • carne de ied pt ciorba(cap,sira spinarii taiata bucati)
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia mare
  • 1 legatura macris
  • 1 cescuta orez
  • 2-3 cartofi
  • 200-300 ml bors
  • 1 lingura concentrat legume
  • sare (daca mai este necesar)
  • cite 1 lingura frunze de patrunjel, leustean, telina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu macris:

Daca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si celelalte pt ciorba. Cind incepe sa fiarba spumati ciorba de mai multe ori, pina devine limpede. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul, radacina de patrunjel tocate ca pt ciorba.

Cind acestea s-au fiert, se pune orezul si macrisul spalat,fara codite si taiat mare, Cind este aproape fiert orezul se pun si cartofii taiati cubulete. Lasam sa fiarba , adugam bors dupa gust, concentrat de legume si sare daca mai este necesar. Lasam sa mai fiarba 5 minute si borsul, adugam frunzele taiate fin si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute.

Serviti cu smintina in farfurie. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

de fiecare data la ciorbele de Paste folosesc macris, pt gustul deosebit pe care-l da ciorbei

2

daca nu va place capul de miel sau ied, nu-l puneti si folositi alta carne

3

daca folosesc multe verdeturi la ciorbe gen: macris, patrunjel etc...las ciorba sa dea bine in clocot cu verdeturile pentru ca are tendinta sa se strice repede (mai ales daca este cald)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel