Ciorba de ied

de Bunica in Ciorbe, 27 Apr 2019 | 2408 vizualizari

 

Ciorba de ied sau miel este nelipsita de pe masa romanilor in zilele de sarbatoarea Sfintelor Sarbatori Pascale.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati carne de ied
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 ceape uscate
  • 0 legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 g. smantana
  • 500 ml. bors
  • 50 g. orez
  • o legatura mare de leustean
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied.

Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des.

Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt.

Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat.

Lasi la fiert inca 20-25 minute.

Borsul il pui la fiert intr-o cratita mica sau ibric.

Adaugi borsul peste compozitia din oala.

Iei din oala 2-3 polonice de zeama de ciorba si le lasi la racit.

Spargi ouale,le bati/amesteci bine cu o frculita si un varf de cutit sare.

Torni smantana peste oua si amesteci bine.

Peste ele toarna zeama de ciorba racita.

Stinge focul si toarne in oala ouale cu smantana amestecand cu o lingura de lemn.

Potrivesti de sare dupa gust.

Adauga leusteanul spala si tocat .

Serveste alaturi de ardei iute.

 

 

 

TIPS-URI

1

carne cu os de la gat,coaste,coada,palman si intestine

2

palamanul l-am fiert ,apoi l-am scos si taiat l-am in cuburi

3

intestinele le-am despicat,frecat cu sare mare si spalat

4

le-am legat cu ata ,apoi le-am scos si tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.04.2019, 17:04

Panacris 1

30.04.2019, 17:06

P.S. Buni, mai umbla un pic la editarea retetei 0 legatura ceapa??? mai bin 1 legatura ceapa si cu plamanul ai avut ceva probleme Nu da cu pietre!

dantes 1

07.05.2019, 10:11

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta