Chutney si Subji Ayurvedic

de Catalinaflorea in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 4372 vizualizari

 

Chutney:sos indian din ardei si ceapa,foarte foarte bun si cremos.
Subji Ayurvedic:se aseamana cu tocanita romaneasca,dar este cu mult mai aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • Chutney:
  • 2 ardei rosii mari
  • 2 cepe mari
  • o bucata ghimbir proaspat
  • o frunza de dafin
  • 0,5 lingurita piper
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • Subji Ayurvedic:
  • 5 cartofi
  • 2 ardei rosii
  • o ceapa
  • 0,5 lingurita scortisoara
  • o lingurita seminte de chimion
  • 0 lingurita curry
  • o lingurita boia dulce
  • 6 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 2 cani de apa(500 ml)
  • o felie potrivita fenicul
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney si Subji Ayurvedic:

Subji Ayurvedic:

Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine sticloasa.apoi adaugati ardeii rosii tocati cuburi potrivite.Lasati ardeii sa se inmoaie cam 5 minute cu capacul deasupra.Dupa adaugati cartofii taiati cubulete,curry-ul,boiaua dulce,feniculul,sarea si amestecati bine.Dupa 5 minute adaugati apa,puneti capacul si lasati la fiert circa 20 minute cu capacul pus,dupa inca 10 minte fara capac.Daca vi se pare ca este prea multa apa si cartofii se sfarma o puteti scoate cu un polonic.Luati de pe foc si puneti o mana de patrunjel tocat.

Chutney:

Tocati cuburi ardeii,tocati marunt ceapa si ghimbirul.Incingeti o tigaie cu ulei si adaugati frunza de dafin,apoi adaugati ghimbirul si sotati cateva secunde apoi adaugati ceapa.Tineti pe foc circa 5 minute apoi adaugati ardeiul puneti capacul si lasati la facut cam 15 minute.Ardeii nu trebuie sa fie foarte foarte moi.Luati de pe foc si adaugati sarea,piperul si patrunjelul tocat.Turnati compozitia in robot pana devine o pasta lichida.

A  fost cu adevarat ceva foarte foarte bun si aromat.Cu siguranta noi vom mai face.

Am servit cu paine indiana chapati cu ceapa si ardei iute. 

Pentru paine aveti nevoie de 6 linguri cu varf de faina integrala,o ceapa mare,1 ardei iute fara seminte sau peperoncino,sare,1 lingura ulei de masline si apa calduta.Amestecati bine,impatiti 8 bile si le rulati ca turtele,foarte foarte subtiri.Le coaceti in tigaia incinsa si dupa ce le scoateti le ungeti cu unt sau ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney si Subji Ayurvedic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

19.03.2015, 18:47

monik80 1

20.03.2015, 13:04

LacatusAlina 1

20.03.2017, 12:19

Ai uitat sa mentionezi ca mancarea Indiana e picanta trebuie adaugat in orice preparat 1sau 2 ardei iuti intregi.adaugate cu 15 min inainte de final.mancare Indiana nu exista fara ardeii iuti.in orice caz indienii si pakistanii adauga mai multe feluri de condimente

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pleurotus cu mamaliguta