Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

de oanapl in Vita, 17 Oct 2021 | 3336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g inimă, ficat și plămân de vițel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 buc ceapă roșie
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 500 ml apă
  • sare
  • boia de ardei dulce afumată
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • 3linguri bulion
  • 2-3 fire de pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu maruntaie de vitel:

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare. 

Ceapa o cureți, o speli și o tai julien.
Morcovul curățat îl dai pe răzătoarea mică.
Ardeiul curățat de cotor și semințe îl speli și îi tai cubulețe.
Călești legumele în uleiul de măsline, apoi adaugi condimentele și apă cât să le acopere și lași să fiarbă la foc potrivit, acoperite de capac.
Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul, se adauga cartofii, putina sare, o lingurita de boia de ardei dulce, puțin cimbru uscat si 500 ml apă. După ce au fiert adaugi bulionul și lași să firabă 2 minute, apoi adaugi carnea aproape fiartă și tăiată cubulețe și mai lași să fiarbă încă 10-15 minute.
Oprești focul și adaugi pătrunjelul tocat.

Servești tocănița cu piure de cartofi sau mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu maruntaie de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos de hrean