Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert placinta cu branza dulce si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...Citeste continuarea
Pizza casei cu blat din faina...
Postat de: katty in PizzaIntr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc. Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura...Citeste continuarea
Bors de fasole verde cu carne de porc
Postat de: katty in CiorbePortionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam si fierbem de jumatate. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul...Citeste continuarea
Broccoli pane, cu piure de cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de...Citeste continuarea
Desert gogosi (reteta 2)
Postat de: ancutsa in DulciuriÎntr-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și...Citeste continuarea
Supa de conopida
Postat de: Ksenya in SupePunem intr-o cratita cartofii la fiert cu un litru de supa de legume sau apa, pana fierb cartofii separat. Intr-o tigaie ,incalzim uleiul si sotam sunculita 2 minute. Adaugam peste...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: Adele in TorturiSe incepe cu pregatirea cremei, pe baie de aburi se mizeaza ouale cu zahar ,pana devin spuma si se topeste zaharul. Intr-un bol se amesteca mascarponele cu esenta de vanilie ,treptat se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta sarata cu spanac si...
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit. Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere, de post...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeAm curatat ceapa verde si am taiat-o marunt. Intr-un tuciulet am pus 1 lingura ulei, am adaugat baconul taiat marunt, l-am calit cca 5-6 min, apoi am adaugat si ceapa verde si un pic de piper, am...Citeste continuarea
Aperitiv cu pipote, inimi si ficat...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am pus la fiert ficatul, inimile si pipotele, ficatul l-am fiert separat pentru ca se fierbe mai repede.Dupa ce au fiert maruntaiele le-am taiat cubulete mici. Ciupercile le-am curatat,...Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care o invelim in...Citeste continuarea
Bors de bibilica cu gulii
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu cartofi si...
Postat de: katty in Mancaruri de postTrecem ciupercile printr-un jet de apa, le curatam si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline si adaugam ciupercile. Adaugam zeama de lamaie, un praf de sare si...Citeste continuarea
Gozleme
Postat de: dantes in VitaPentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute. Se pune aluatul...Citeste continuarea
Paste de Konjac cu sos pesto, rosii...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganScurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite. Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La final am adaugat si apa fierbinte. Am pus compozitia intr-o forma...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm mixat spuma cele 3 oua cu un praf de sare si cu zaharul. Am folosit un pahar de 150 ml si am adaugat un pahar de ulei, unul de lapte si unul de smantana. Am adaugat faina amestecata cu un...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti, branza si afine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru baza am macinat biscuitii si i-am amestecat cu untul moale. Am distribuit amestecul intr-un vas in care am pus hartie de copt. Am presat usor compozitia de biscuiti. Pentru compozitia de...Citeste continuarea
Desert Semiluna de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat se mixeaza untul spuma, se adauga 80 gr zahar, apoi faina amestecata cu cacaua, praful de sare si un plic de praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 50 gr zahar si se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura cu morcov si crema...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi laptele si uleiul. La final am adaugat faina...Citeste continuarea
Desert foi cu miere, cacao si crema...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat...Citeste continuarea
Desert tort Karpatka
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiAm inceput cu pregatirea cremei. Am mixat putin ouale cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lamaie
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am mixat spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si zeama si coaja rasa de lamaie. Separat am mixat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert Carrot cake (tort morcovi)
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu legume si branza...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriLegumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi...Citeste continuarea
Ghiveci picant
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput curatam si spalam legumele. Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi. Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza. Se lasa cu sare 10 minute. Se spala si...Citeste continuarea
Graten de broccoli si conopida
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSepara conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate. Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. ...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntul taiat cuburi, ciocolata rupta bucatele, le puneti impreuna pe baie de aburi. Amestecati pana sunt complet topite. Dati deoparte si lasati sa sa racoreasca, pana este putin caldut acest...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de...Citeste continuarea
Reteta de ciorba de urzici, dreasa...
Postat de: ancutsa in CiorbePreparare Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de visine si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina...Citeste continuarea
Friganele cu creier si susan
Postat de: katty in SandvisuriTinem creierul in apa rece pentru cel putin o ora. Il curatam de pielite si il punem la fiert in apa cu putina sare.Scurgem creierul, il lasam sa se racoreasca si il pasam bine cu o...Citeste continuarea
Challah, paine evreiasca
Postat de: RODIMUR in PiineSe frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...Citeste continuarea
Salata cu macrou afumat si mar
Postat de: mihaelar63 in SalateMarul se spala, se curata de seminte si se feliaza . Morcovul curatat s etaie rondele . Telina se marunteste . Macroul se curata de piele si de oase ....Citeste continuarea
Escalop de caprior cu coniac
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...Citeste continuarea
Salata cu ton si portocala
Postat de: mihaelar63 in SalatePortocala s edecojeste si se taie marunt . Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor ! Ardeiul iute se taie cubulete . Ceapa...Citeste continuarea
Paine cu secara, lapte si untura
Postat de: mihaelar63 in PiineAm amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura . Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul . Dupa 15...Citeste continuarea
Desert Ciambellone (chec)
Postat de: Adele in DulciuriSe separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi, piept de...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se...Citeste continuarea
Spanac cu ton
Postat de: mihaelar63 in TonSpanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...Citeste continuarea
Pate cremos, de casa, cu ficatei si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFicateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi ....Citeste continuarea
Ramen a la Panacris
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou...Citeste continuarea
Piureu de mazare uscata si de fava...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎnmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat...Citeste continuarea
Chec din carne/ Meat loaf
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins. Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri. Amestecați carnea de vită,...Citeste continuarea
Hrisca boabe prajita, cu mere si...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati si dati marul pe razatoare. Puneti 1 l apa la fiert cu un pic de sare. Varsati boabele de hrisca clatite si fierbeti timp de 3-4 minute. Scurgeti. Adaugati untul si indulcitorul si...Citeste continuarea
Salata de ton, caracatita, sardine...
Postat de: panacris in SalateCeapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de pastarnac cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen si boia...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriBați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine...Citeste continuarea