Retete de suflet
Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte.
A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie.
Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un capac.
Celelalte le lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa siropul(cu ajutorul unei palete eu am mai zdrobit din mure).
Adaugam murele si mai fierbem cateva minute,spumand spuma care se va forma(eu le-am mai fiert 10 min la foc mic fara sa clocoteasca)
Facem proba cu farfuria,punand sirop pe o fafurie si lasam sa se raceasca,nu trebuie sa fie prea cursiv.
Punem dulceata in borcanele fierbinti si le intoarcem cu fundul in sus,le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca pana a 2 zi.