Retete de suflet
Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.
Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.
Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie cremoasa.
Aluatul-intr-un vas amestecam faina cu zaharul,sarea,coaja de lamaie,facem o adancitura in moijloc si adaugam laptele amestcat cu untul topit,drojdia dizolvata cu putina apa calduta.
Framantam un aluat omogen si nelipicios.
Acoperim cu folie si lasam pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa infainata de cca 0,5 grosime taiem dreptunghiuri si ungem cu dovleac,rulam cat mai strans.
Fiecare rulou il taiem in 2 dar lasam un capat netaiat.Cele 2 fasii le impletim formand altfel covrigul unind capetel.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam cca 10 min.
Le ungem cu galbenusul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.