Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui cu smantana si ciuperci
Postat de: eumimi in PuiDam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie. Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute. Adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Papricas cu carne de porc reteta...
Postat de: eumimi in PorcCum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min. Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit,...Citeste continuarea
Salata Coleslaw
Postat de: panacris in SalateLegumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza. Într-un vas înalt se pune uleiul, oul,...Citeste continuarea
Desert cozonac cu aluat oparit si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu faina de ovaz...
Postat de: katty in PrajituriAlbusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat....Citeste continuarea
Nectar de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotMai intai pregatiti sticlutele de 330 ml. Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs. Spalati bine capsunile, cu apa rece. Le lasati la scurs putin, intr-o sita....Citeste continuarea
Ciorba dulce din carne de strut
Postat de: panacris in Supe/CiorbeBucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...Citeste continuarea
Pastrama din piept de rata a la...
Postat de: panacris in RataSe prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un...Citeste continuarea
Tocanita din carne de strut
Postat de: panacris in Slow CookerBucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...Citeste continuarea
Desert gogosele cu iaurt
Postat de: eumimi in DulciuriBatem oul cu zaharul. Adaugam si iaurtul, scortisoara si coaja de portocala si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu bine cu telul. Punem ulei la incins,...Citeste continuarea
Desert chec cu afine
Postat de: eumimi in PrajituriAmestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎn recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să...Citeste continuarea
Cina rapida- noi seara nu mancam
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai mi-am pregatit ingredientele si am pus la fiert apa pentru paste, intr-o oala inalta cu cca 2 l apa si 1 lingurita de sare. Am taiat pulpa de porc in cubulete mici, am curatat usturoiul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda si bezea
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi....Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese, visine,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat...Citeste continuarea
Desert pandispan pufos cu rahat
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Mixam galbenusurile cu restul de zahar si cu uleiul 3-4 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Desert strudel cu crema de branza
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai taiem jumatate din aluatul foietaj si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Amestecam crema de branza cu 2 linguri din oul batut ( restul de ou il folosim pentru a unge...Citeste continuarea
Reteta de papanasi la cuptor, o...
Postat de: oanapl in PrajituriPreparare Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se...Citeste continuarea
Maduva de strut coapta
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneOasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor....Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu fructe...
Postat de: oanapl in DulciuriPui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite...Citeste continuarea
Supa crema de sfecla
Postat de: oanapl in Supe/CiorbeFierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți. Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu scortisoara
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si...Citeste continuarea
Aripioare marinate
Postat de: eumimi in PuiMai intai pregatim aripioarele ( eu le-am taiat si varfurile), le spalam si le dam deoparte. Maioneza o diluam cu 1 lingura de apa si o punem intr-un bol. Adaugam aripioarele si le amestecam...Citeste continuarea
Salata de radacina de telina cu...
Postat de: ctlina in SalateCuratati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu pulpa de avocado si branza. Puneti sare, adaugati sucul de lamaie si piper roz zdrobit....Citeste continuarea
Desert panna cotta cu lapte de...
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere,...Citeste continuarea
Aperitiv tarta rasturnata cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpălați spanacul și curatati-l. Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare. Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. ...Citeste continuarea
Desert tort cu iaurt si capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriTopești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu. Adaugi făina cernută cu...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare. Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui...Citeste continuarea
Sandwich-uri cu dovlecei
Postat de: eumimi in SandvisuriFeliem dovleceii in rondele subtiri. Batem ouale cu faina si cu un praf de sare. Dam rondelele de dovlecel prin ou si le prajim in ulei incins. Ungem feliile de dovlecel cu...Citeste continuarea
MBS cu oua de prepelita
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit...Citeste continuarea
Salata Caesar
Postat de: cristina1985 in SalatePentru crutoane: uleiul se amesteca cu ierburile uscatate si usturoiul presat si sarea. Se taie painea cubulete,se toarna cu lingura din uleiul condimentat. Se amesteca cu 2 linguri...Citeste continuarea
Desert chec pufos cu cacao si capsuni
Postat de: costi7hector in DulciuriSeparăm albusurile de galbenusuri, le mixam cu putina sare si zahar până devin spuma, adăugăm galbenusurile amestecate cu ulei la fel ca la maioneza, adăugăm zahărul vanilat si faina...Citeste continuarea
Pastrama din piept de rata
Postat de: mihaelar63 in RataPieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore. Intai am incalzit apa sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si...Citeste continuarea
Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu mango (fara...
Postat de: oanapl in TorturiBlat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu bacon si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper,...Citeste continuarea
Supa crema de fasole
Postat de: oanapl in SupePui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: eumimi in CiorbeTocam ceapa cubulete, la fel si cartofii si pieptul de pui. Adaugam 1 litru de apa si punem la fiert pentru 25 de minute. Adaugam pasta de tomate si loboda tocata marunt. Adaugam inca o cana de...Citeste continuarea
Desert cataif cu nuca
Postat de: cristina1985 in PrajituriEu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am...Citeste continuarea
Supa de ardei umpluti si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePreparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu...Citeste continuarea
Tabouleh a la Panacris
Postat de: panacris in Mancaruri de postÎntr-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza
Postat de: oanapl in Mancare copiiÎntr-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriSe topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...Citeste continuarea
Melci cu unt reteta turceasca
Postat de: RuxyRux in DulciuriIn bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu sparanghel si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci, smantana si parmezan
Postat de: oanapl in PuiÎncingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...Citeste continuarea
Desert cupola Savoiardi cu piscoturi
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut. Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula....Citeste continuarea
Desert briose din albusuri cu mac
Postat de: eumimi in PrajituriPunem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...Citeste continuarea
Friptura de crap cu usturoi
Postat de: eumimi in Crap / CarasMai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat...Citeste continuarea