Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca

de Gherca Daniela in Porc, 3 Dec 2021 | 10342 vizualizari

 

Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca
O friptura frageda, usor de facut, tipic ungureasca care este foarte, foarte gustoasa si perfecta chiar si atunci cand ai musafiri!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca
  • 6 bucati de ceafa
  • piper dupa gust
  • chimen (optional)
  • 50ml ulei sau untura daca aveti
  • 2 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de boia dulce
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura sare sau dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca:

Cum se prepara Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca

Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam circa un minut, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba pana scade tot lichidul din tigaie la foc mediu acoperit cu capac. Apoi adaugam boiaua si amestecam bine, pe urma smanatana, amestecam din nou pana se patrunde printre toate bucatile de carne si putem opri focul.

Se serveste cu ce va place, merge cu orice garnitura...noi am preferat legume soté si o salata. Recomandam si friptura de rata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava