Astăzi îți prezentăm o rețetă savuroasă de piept de porc suculent, cu crustă rumenă și crocantă, perfect pentru mesele de sărbători. Pentru acest Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros sunt necesare următoarele ingrediente: piept de porc, morcovi, ceapă, măr, condimente.
Cum se prepara acest Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros:
Curăță și taie morcovii, ceapa și mărul, apoi pune-le în tava de gătit.
Taie în jumătate o căpățână de usturoi și pune-o în tavă. Curăță și feliază subțire cealaltă căpățână de usturoi.
Crestează bucata de carne cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.
Într-un bol, pune uleiul de măsline, muștarul și toate condimentele. Amestecă bine până obții o pastă, apoi unge bucata de carne, pe ambele părți. Pune câte o felie de usturoi printre crestături.
Toarnă vinul roșu în tavă, peste legume.
Acoperă tava cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C și lasă la gătit totul pentru aproximativ 3 ore.
După acest timp, scoate tava și îndepărtează foliile, apoi pune din nou în cuptor, la 190 grade C, pentru câteva minute cât să capete o crustă frumoasă pieptul de porc.
Scoate tava din cuptor și lasă carnea puțin la odihnit.
Este un preparat cu care vei cuceri familia sau invitații la masa de sărbători.