Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata cu sparanghel, feta si coppa
Postat de: ctlina in SalateSparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Fierbeti-l in apa cu sare timp de 12 minute. Scoateti din apa si taiati-l bucati. Sotati sparanghelul taiat...Citeste continuarea
Terci de ovaz( porridge) cu sirop...
Postat de: RuxyRux in Mancare copii1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin,...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie
Postat de: RuxyRux in PrajituriZmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...Citeste continuarea
Rata pe varza la vas din fonta...
Postat de: Ksenya in RataSpalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora. Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta...Citeste continuarea
Supa de salata verde cu zucchini...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Slaninuta se taie in feliute mici increstate. Toate acestea se soteaza usor in ulei . Turnati deasupra 2-3 l apa si...Citeste continuarea
Aperitiv cu placinta greceasca
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPlacinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde...Citeste continuarea
Spanac verde cu chorizo proaspat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSe pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor carnatii in ulei . Ei vor elibera...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...Citeste continuarea
Curry Indian cu Pui - Reteta...
Postat de: mirela0911 in PuiCum se prepara Curry Indian cu Pui - Reteta gustoasa si usoara Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei, daca este cazul. Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita...Citeste continuarea
Desert gofre cu ciocolata si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu usturoi si marar
Postat de: robert_badica in Mancaruri de legumeCartofii se curăţă şi se taie în sferturi. Într-o oală cu apă se pun la fiert cartofii pentru 10 minute. Se scurg cartofii de apă şi se amestecă cu uleiul de măsline,...Citeste continuarea
Desert gofre simple
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caise
Postat de: robert_badica in PrajituriMai întâi, pregătim ingredientele. Apoi, mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm. Apoi, punem făina...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos alb servita cu...
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneCuratam si tocam legumele cubulete. Incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. Dupa ce se inmoaie, punem ardeiul si dovlecelul si le lasam pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriDovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu...Citeste continuarea
Cus-cus cu menta si rodie
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem cus-cusul intr-un castron, turnam peste el apa fierbinte condimentata cu sare si piper si lasam cca. 10 minute la hidratatat. Intre timp tocam menta si punem semintele de rodie la...Citeste continuarea
Desert tort Sebastian
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Desert gofre cu zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriZmeura se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se lasa sa se racoreasca. Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Ouale se...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de iunie
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeDaca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...Citeste continuarea
Aperitiv placinte din cartofi,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...Citeste continuarea
Desert gofre cu visine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriVisinele se amesteca cu 3 linguri de zahar si se dau deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga esenta de vanilie, smantana, apa minerala...Citeste continuarea
Desert clatite a la Ana Lugojana
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat...Citeste continuarea
Mancare de rosii cu ardei kapia
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu spanac si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana. Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...Citeste continuarea
Desert mini rulada cu zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus. Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...Citeste continuarea
Desert tort cu visine, capsuni,...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Paine cu bere si seminte de floarea...
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta si bere, jumatate din uleiul de masline impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar . Zaharul ajuta la...Citeste continuarea
Salata light cu ton
Postat de: mihaelar63 in SalateCuratati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare...Citeste continuarea
Pizza cu pui si altele (pentru...
Postat de: Constelatialeu in PizzaBlat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15...Citeste continuarea
Supa de cartofi noi, verzisoare de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei . Sarati si turnati in oala 2-3 l apa . Adaugati cartofii taiati...Citeste continuarea
Fusili cu sos de carne
Postat de: mihaelar63 in FusilliLegumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...Citeste continuarea
Salata de fasole galbena cu cabanos...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt. Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa . Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti...Citeste continuarea
Cuba Libre
Postat de: Constelatialeu in CocktailCum sunt eu ametita de fel, n-am citit decat ingredientele din retata pusa de Bucataras, ordinea in care se adauga ingredientele am facut-o din capul meu, asa ca va dau ambele variante....Citeste continuarea
Desert sarlota Duo, cu capsune
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele...Citeste continuarea
Fructe de mare cu broccoli si orez
Postat de: mihaelar63 in Fructe de marePentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul prin...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am curatat aripile si le-am spalat, apoi le-am pus la fiert intr-o oala de 5 l, am adaugat si putina sare. Cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata. Cat au fiert aripile mi-am...Citeste continuarea
Supa de vacuta cu galuste de gris
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se...Citeste continuarea
Desert inghetata parfait cu cocos
Postat de: ctlina in DulciuriBateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar). Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos....Citeste continuarea
Branza de vaci de casa cu arpagic...
Postat de: ctlina in Mancare copiiIntr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Desert prajitura in straturi, cu...
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...Citeste continuarea
Costita de vacuta cu legume
Postat de: mihaelar63 in VitaLegumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara...Citeste continuarea
Desert tort Iulia
Postat de: Constelatialeu in TorturiPentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Desert prajitura piramida cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am...Citeste continuarea
Sirop de zmeura
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotAm cules zmeura coapta bine, am pus-o intr-o sita si am spalat-o, apoi am pus-o intr-o oala cu 500 ml apa si am dat in 2-3 clocote. Am strecurat zmeura fiarta, apoi am trecut-o printr-o sita si am...Citeste continuarea
Desert prajitura de vara
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica. Toata aceasta compozitie se toarna...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu menta si capsuni
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....Citeste continuarea
Varza in stil tailandez
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeBaconul se taie in cubulete mici si se pune la calit intr-o oala cu putina apa. Varza se desface in foi pe care le rupem cu mana in patrate mici. Cand baconul s-a calit punem in oala si...Citeste continuarea
Desert gogosi
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul,...Citeste continuarea