Bucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama printr-o sita deasa pentru a indeparta ebventualele resturi sau oase si pastram zeama. Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit morcovul,ceapa, telina, ardeiul rosu, apoi dupa ce acestea s-au inmuiat putin adaugam mazarea. Stingem cu zeama de la peste di fierbem 15-20 de minute pana legumele sunt moi. Intre timp scoaem carnea de peste de pe oase. Punem o craticioara cu apa la fiert si cand clocoteste adaugam 1 lingurita de sare si taiteii de ovaz. Ii fierbem la foc mic al dente. Cand legumele sunt moi mai adaugam zeama daca este neceasar si punem sare si piper dupa gust, apoi la primul clocot adaugam broccoli si mai fierbem 3 minute. Aducem in cratita carnea de peste si pastele scurse de apa si mai fierbem 1 minut. Presaram patrunjelul uscat si oprim focul.