Tocanita cu naut

de madi_marin in Mancaruri de legume, 17 Ian 2022 | 7200 vizualizari

 

Mâncarică gustoasă și rapidă!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 dovlecel mic
  • 1 conservă de 420 g năut
  • 2 cartofi
  • 1 bucățică de țelină
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml smântână de gătit
  • 25 ml vin roșu
  • 1 lingură pastă de toamte
  • 1 cană de supă de legume ( + extra dacă mai e nevoie)
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pudră de chimen
  • zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu naut:

Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe.

Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus .

Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune și restul de supă.

Fierbem din nou cu capac pentru 15 minute (mai punem un pic de supă dacă mai e nevoie), după care adăugăm cubulețele de dovlecel și năutul cu tot cu zeama din conservă .

Lăsăm totul la foc mic până ce legumele sunt fierte, apoi adăugăm pasta de tomate, smântâna de gătit, chimenul, câteva picături de zeamă de lămâie și potrivim gustul cu  sare și piper .

Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă mărar proaspăt tocat.

Se poate servi cu felii de pâine prăjită pe care le-am stropit înainte de dat la cuptor cu ulei amestecat cu condimentele preferate .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de naut cu cartofi si praz