Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de avocado si castraveti
Postat de: katty in SalateTaiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor....Citeste continuarea
Tocanita de vara cu vinete si piept...
Postat de: katty in PuiCuratam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui il taiem in...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu dovlecei
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu prune
Postat de: robert_badica in PrajituriMai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...Citeste continuarea
Tartar de ton
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii...Citeste continuarea
Desert tort Cifra
Postat de: gurita_ta2005 in TorturiPentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Compot de mere si pere cu menta
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotSe pune apa la fiert împreună cu menta. Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa...Citeste continuarea
Costita de Praid - reteta nr.1850
Postat de: mihaelar63 in PorcIn prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...Citeste continuarea
Salata de fasole verde frantuzeasca...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSpălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de...Citeste continuarea
Pastrav la gratar
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...Citeste continuarea
Gulyas de curcan cu ciuperci de...
Postat de: panacris in CurcanCarnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...Citeste continuarea
Desert papanasi cu dulceata de...
Postat de: violeta30 in DulciuriPregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si...Citeste continuarea
Gem de prune vinete cu nuci coapte
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPrimul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand...Citeste continuarea
Mancare de mazare, cu cascaval pane
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu tarate de grau...
Postat de: ctlina in DulciuriScoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute. Faceti apoi bile de aluat si puneti-le...Citeste continuarea
Aperitiv tarta quiche cu spanac si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu migdale, iaurt...
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde. Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. ...Citeste continuarea
Desert traditional, Cusma lui...
Postat de: mirela0911 in PrajituriPreparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale...Citeste continuarea
Aperitiv placinta melc cu pesto si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu taitei de casa
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSe spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier. Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și...Citeste continuarea
Caponata siciliana - Tocanita de...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumePentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de...Citeste continuarea
Farfalle cu pesmet, nuci si...
Postat de: katty in Mancare copiiPunem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga. Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul,...Citeste continuarea
Cartof dulce umplut
Postat de: ella49 in Mancaruri cu carneCartofii se taie pe jumatate si se pun intr o tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, lasam putin cartofii sa se...Citeste continuarea
Cod cu crusta de pesto cu sos de...
Postat de: katty in MulticookingAmestecam pesto cu pesmetul, sare si piper. Intindem amestecul pe fiecare bucata de peste dezghetata si scursa bine. Pornim aparatul multicooker Crock-Pot pe functia de coacere la 160 de...Citeste continuarea
Desert jeleu de cafea
Postat de: dantes in DulciuriPreparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu...Citeste continuarea
Desert New York cheesecake
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMacinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,...Citeste continuarea
Slaninuta cu boia si usturoi...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaPrefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei și carne de porc
Postat de: RODIMUR in PorcCeapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă carnea...Citeste continuarea
Aperitiv rasucite cu crema de...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul de crema de branza si pesto. Punem jumatatea...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu broccoli si ardei...
Postat de: katty in MulticookingPornim aparatul de gatit multicooker Crock Pot pe functia sotare la medium. Cand aparatul este pregatit punem uleiul si pulpele pe care le-am spalat bine, le-am crestat in cateva locuri si...Citeste continuarea
Desert prajitura (tort) cu blat...
Postat de: momo121 in TorturiPentru Banana bread: Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din...Citeste continuarea
Desert blat de tort (Banana bread)
Postat de: momo121 in TorturiPisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final...Citeste continuarea
Painici umplute
Postat de: mirela0911 in PiinePentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...Citeste continuarea
Desert bucte cu branza si stafide
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta....Citeste continuarea
Desert clatite cu mere si ciocolata
Postat de: dantes in DulciuriSe curata merele si se dau pe razatoare. Intr-un vas se pun faina, zaharul, oul laptele si un praf de sare si se amesteca. Se adauga treptat apa minerala amestecand incontinu pana obtinem o...Citeste continuarea
Salata greceasca
Postat de: rocsi_1612 in SalateFrunzele de salata verde, spalate si scurse bine de apa, le rupeti bucati. Castravetele il curatati de coaja, il taiati rondele. Rosia o taiati felii, dar indepartati cotorul. Ardeiul galben...Citeste continuarea
Sarmalute din carne amestec cu foi...
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carnePentru inceput punem grasimea taiata cubulete intr-o tigaie pana se topeste, iar jumarile le scoatem. Peste untura, adaugam legumele si le inabusim pana se inmoaie, adaugam si piureul de rosii si...Citeste continuarea
Desert matcha cheesecake
Postat de: oanapl in PrajituriRupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de carne tocata cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu branzeturi,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează...Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,...Citeste continuarea
Piept de curcan la gratar servit cu...
Postat de: mirela0911 in CurcanPentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si nuci
Postat de: katty in PrajituriCuratam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...Citeste continuarea
Tocanita de ardei cu oua ochiuri
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si afine
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, cu furculita. Se adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie, se amesteca bine...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...Citeste continuarea
Tocana de rosii cu carne de porc
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste...Citeste continuarea