A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de avocado si castraveti

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor....Citeste continuarea

Tocanita de vara cu vinete si piept...

Postat de: katty in Pui

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui  il taiem in...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu dovlecei

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: robert_badica in Prajituri

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...Citeste continuarea

Tartar de ton

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Bucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii...Citeste continuarea

Desert tort Cifra

Postat de: gurita_ta2005 in Torturi

Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea

Compot de mere si pere cu menta

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Se pune apa la fiert împreună cu menta.  Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa...Citeste continuarea

Costita de Praid - reteta nr.1850

Postat de: mihaelar63 in Porc

In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...Citeste continuarea

Salata de fasole verde frantuzeasca...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de...Citeste continuarea

Creier de porc pane

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de...Citeste continuarea

Pastrav la gratar

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...Citeste continuarea

Gulyas de curcan cu ciuperci de...

Postat de: panacris in Curcan

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...Citeste continuarea

Desert papanasi cu dulceata de...

Postat de: violeta30 in Dulciuri

Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si...Citeste continuarea

Gem de prune vinete cu nuci coapte

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand...Citeste continuarea

Mancare de mazare, cu cascaval pane

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu tarate de grau...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Scoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute. Faceti apoi bile de aluat si puneti-le...Citeste continuarea

Aperitiv tarta quiche cu spanac si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale, iaurt...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde.  Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. ...Citeste continuarea

Desert traditional, Cusma lui...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Preparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale...Citeste continuarea

Aperitiv placinta melc cu pesto si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu taitei de casa

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier. Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și...Citeste continuarea

Caponata siciliana - Tocanita de...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de...Citeste continuarea

Farfalle cu pesmet, nuci si...

Postat de: katty in Mancare copii

Punem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga. Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul,...Citeste continuarea

Cartof dulce umplut

Postat de: ella49 in Mancaruri cu carne

Cartofii se taie pe jumatate si se pun intr o tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, lasam putin cartofii sa se...Citeste continuarea

Cod cu crusta de pesto cu sos de...

Postat de: katty in Multicooking

Amestecam pesto cu pesmetul, sare si piper. Intindem amestecul pe fiecare bucata de peste dezghetata si scursa bine. Pornim aparatul multicooker Crock-Pot pe functia de coacere la 160 de...Citeste continuarea

Desert jeleu de cafea

Postat de: dantes in Dulciuri

Preparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu...Citeste continuarea

Desert New York cheesecake

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,...Citeste continuarea

Slaninuta cu boia si usturoi...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

 Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei și carne de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă carnea...Citeste continuarea

Aperitiv rasucite cu crema de...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul  de crema de branza si pesto. Punem jumatatea...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu broccoli si ardei...

Postat de: katty in Multicooking

Pornim aparatul de gatit multicooker Crock Pot pe functia sotare la medium. Cand aparatul este pregatit punem uleiul si pulpele pe care le-am spalat bine, le-am crestat in cateva locuri si...Citeste continuarea

Desert prajitura (tort) cu blat...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Banana bread:        Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din...Citeste continuarea

Desert blat de tort (Banana bread)

Postat de: momo121 in Torturi

 Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final...Citeste continuarea

Painici umplute

Postat de: mirela0911 in Piine

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...Citeste continuarea

Desert bucte cu branza si stafide

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta....Citeste continuarea

Desert clatite cu mere si ciocolata

Postat de: dantes in Dulciuri

Se curata merele si se dau pe razatoare. Intr-un vas se pun faina, zaharul, oul laptele si un praf de sare si se amesteca. Se adauga treptat apa minerala amestecand incontinu pana obtinem o...Citeste continuarea

Salata greceasca

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Frunzele de salata verde, spalate si scurse bine de apa, le rupeti bucati. Castravetele il curatati de coaja, il taiati rondele. Rosia o taiati felii, dar indepartati cotorul. Ardeiul galben...Citeste continuarea

Sarmalute din carne amestec cu foi...

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Pentru inceput punem grasimea taiata cubulete intr-o tigaie pana se topeste, iar jumarile le scoatem. Peste untura, adaugam legumele si le inabusim pana se inmoaie, adaugam si piureul de rosii si...Citeste continuarea

Desert matcha cheesecake

Postat de: oanapl in Prajituri

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu branzeturi,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează...Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,...Citeste continuarea

Piept de curcan la gratar servit cu...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de: katty in Prajituri

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...Citeste continuarea

Tocanita de ardei cu oua ochiuri

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si afine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, cu furculita. Se adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie, se amesteca bine...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...Citeste continuarea

Tocana de rosii cu carne de porc

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]