Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. Mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/lup-de-mare-biban-cu-ardei-si-rosii.html
Pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota sunt necesare urmatoarele ingrediente: biban/lup de mare, ardei, sos de rosii, ceapa.
Iata cum se prepara Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Curatati si taiati lamele ceapa.
Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele.
Spălați și uscați pestele cu un prosop de hârtie.
Se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline si cu sosul de patrunjel.
Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor.
Puneți o parte din legume deasupra ; ardel ceapă,
Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume.
Puneti sosul de rosii si o creanga de rozmarin..
Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 40 de minute la 170°C.
Deschideti papiota cu atentie si rumeniti-l 10 minute la 200°C.
Serviti imediat cu garnitura dorita!