A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chiftele de orez cu piept de pui

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carne

Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior. Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente. Punem pesmetul intr-un...Citeste continuarea

Salata ruseasca de gogonele verzi...

Postat de: Ksenya in Conserve

Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul. Adaugati  intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele...Citeste continuarea

Crochete din cartofi cu mozzarella

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...Citeste continuarea

Supa crema cu legume si carne de pui

Postat de: panacris in Supe

Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari. Pieptul de pui se taie în bucățele. Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se...Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de: panacris in Conserve

Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun...Citeste continuarea

Iepure intreg la slow cooker Crock Pot

Postat de: ValentinaIoniță in Slow Cooker

Iepurele se condimentează cu un amestec de ulei de măsline, sare, piper, foi de dafin și rozmarin. Se introduce in slow cooker Crock Pot , treapta 2 (high) timp de 4 ore. Citeste continuarea

Supa din piept de curcan cu taitei...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit...Citeste continuarea

Cartofi in crusta de sare la slow...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Într-un vas mai înalt se amestecă sarea cu apa și cele 2 albușuri, până se obține o consistență de nisip umed. Cartofii se spăla bine cu un burete de sârmă la...Citeste continuarea

Tocanita din carne de curcan, pui...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Carnea de porc, curcan și cea de pui se spală apoi se porționează. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă,...Citeste continuarea

Tocanita de legume cu maruntaie de...

Postat de: oanapl in Vita

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: oanapl in Supe

Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac....Citeste continuarea

Ciolan afumat pregatit la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am pus in vasul slow cooker Crock Pot o cana cu apa, am asezat ciolanul afumat, am pus capacul, am setat functia high si am plecat la plimbare la Palatul Cantacuzino sa admiram platanul secular...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere si budinca...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus.  Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf...Citeste continuarea

Mini snitele crispy, cu fulgi de...

Postat de: oanapl in Curcan

Tai pieptul de curcan în fâșii aproximativ egale, lungi și înguste.Pui fâșiile de carne într-un bol, adaugi condimentele și le amesteci bine. Bați ouăle ușor...Citeste continuarea

Piept de pui cu gogosari in sos

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele. Fiecare jumatate de piept de pui o taiati in doua pe lungime, sa obtineti niste felii mai groase. Amestecati toate condimentele, puneti...Citeste continuarea

Cartofi cu sunculita, gratinati

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite. Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se...Citeste continuarea

Dulceata de smochine la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am ales smochinele sa fie cam de aceiasi dimensiune, sa fie mai tari, apoi le-am taiat coditele si le-am lasat in apa rece cca 20 min. Am pus apa si zaharul in vasul slow cooker Crock Pot, am...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita gatite la...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am scos foile de vita de la saramura si le-am pus 30 min in apa calduta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, am taiat marunt si foile de ceapa verde. Am pus la incins un...Citeste continuarea

Ciorba cu costite si perisoare

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete...Citeste continuarea

Gem de smochine fara zahar

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4. Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura...Citeste continuarea

Pulpa de ied marinata in bere, la...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pentru inceput pregateste amestecul de condimente. Pulpa de ied se spala si se sterge cu servetele de hartie. Imprieteneste condimentele cu carnea prin masarea carnii si lasa-le la...Citeste continuarea

Varza cu slanina afumata la slow...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Ceapa se curata, spala si se taie julien. Slanina afumata se taie in bucati mai mari. Se ia o tigaie incapatoare, adauga uleiul si pune la incins. Pune slanina afumata la calit impreuna...Citeste continuarea

Zacusca cu pastrav

Postat de: dantes in Zacusca

Se pun la copt ardeii kapia, se curata si se lasa la racit, ceapa se taie julien si se caleste in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. Pastravii se curata si se fierb fara cap si coada...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si aluat...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat...Citeste continuarea

Adjika - sos rusesc picant din...

Postat de: Ksenya in Conserve

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...Citeste continuarea

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,...Citeste continuarea

Desert tort cu pere, nuci si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...Citeste continuarea

Tocanita cu cartofi la slow cooker...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pregatim slow cookerul Crock-Pot : vasul sa fie curat si aparatul conectat la curent electric. Pune in vas uleiul. Curata ceapa ,spal-o si o tai julien. Morcovul curatat,spalat se taie...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: dantes in Dulceata / Gem

Se curata gutuile de puf si se spala foarte bine,le lasam la uscat si ne ocupam de sirop. Intr-un vas mai mare punem la fiert in apa zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa se inchege...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu iaurt...

Postat de: momo121 in Prajituri

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate...Citeste continuarea

Paste (penne) cu bacon, mazare si...

Postat de: momo121 in Penne

Pentru inceput punem la incins uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat punem baconul taiat fasii mici, boiaua si lasam sa scada toata apa, amestecand din cand in cand.  ...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu afumatura

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

 Intr-o oala incapatoare ( a mea arata "varza" din cauza ca am vopsit oua rosii in ea... :)) si am colorat-o ), dar sa trecem peste :))...deci, punem uleiul, iar cand s-a incins...Citeste continuarea

Ciolan de porc la Multicooker

Postat de: panacris in Porc

În primul rând ne ocupăm de marinadă. Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de...Citeste continuarea

Aperitiv placinte din cartofi,...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de: robert_badica in Prajituri

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai fierbem carnea de pui, apoi o taiem sau o rupem in fasii.  Calim morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins pentru 10-12 minute. Adaugam 1-2...Citeste continuarea

Dulceata picanta din prune, ardei...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Prunele se spală și se curăță de sâmburi. Ardeii se spală, curăță și taie mărunt. Ceapa se curăță și toacă mărunt. Ardeiul se pune la fiert la foc mic...Citeste continuarea

Sangria alba

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pune vinul intr-o oala. Se curata mango si para de coaja si se taie cubulete . Se pun fructele in vasul cu vin ,alaturi de  3-4 rondele de ananas (taiate) si struguri....Citeste continuarea

Ceafa de porc ca la Cluj

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la...Citeste continuarea

Desert tort aniversar, cu nasturei...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce încep să ia volum. Atunci...Citeste continuarea

Piure de smochine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am...Citeste continuarea

Omleta 3 in 1

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Bagheta se taie pe jumatate si apoi se feliaza . Carnatul se taie rondele Ceapa si ardeii se maruntesc . Oule se bat cu putina sare . Puneti la...Citeste continuarea

Inele de calamar cu creveti, peste...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

 Am spalat bine fructele de mare si am decorticat crevetii. Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D . Stiu ca carcasa...Citeste continuarea

Desert chec cu ciocolata Kinder

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai topim untul impreuna cu ciocolata alba. Eu le-am topit in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde. Adaugam faina si zaharul peste untul topit si incorporam cu o spatula....Citeste continuarea

Felii de vinete cu branza, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume . Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm . Feliile de vinete se...Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri cu gem...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in...Citeste continuarea

Ciorba de octombrie cu bunatatile...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am...Citeste continuarea

Lichior smochine

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda . Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert . Intre timp curatati legumele si cartofii ....Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]