Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv rulada din carne tocata...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...Citeste continuarea
Muschi de porc pe pat de ceapa
Postat de: Bunica in PorcCurata o ceapa mare, spal-o si o toci marunt. Intr-o tigaie potrivita pune o lingura de ulei si caleste ceapa sa devina sticloasa. Ciupercile spalate si tocate marunt le pui in tigaie peste...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Bunica in PrajituriPentru inceput piseaza/toaca nuca . Blat de bezea: Albusurile se mixeasa cu un praf de sare. Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare. Adauga praful...Citeste continuarea
Salata cu sunca, porumb dulce si...
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriMerele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare. Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca. Untul /margarina se imparte pachetul in 3. Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina...Citeste continuarea
Mango lassi
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua...Citeste continuarea
Ceafa de porc si coaste gatite la...
Postat de: Constelatialeu in MulticookingCeafa am impanat-o cu usturoi apoi am presarat sare si piper, peste coaste am presarat la fel sare si piper, am stropit ambele bucati cu ulei si le-am lasat asa pana a doua zi. Dis de dimineata am...Citeste continuarea
Desert tort Capricioasa Clementina...
Postat de: Constelatialeu in TorturiMouse de clementine : Am bagat clementine le blender, apoi am adaugat zaharul si am pus la fiert, sa dea in cateva clocote. Am tras de pe foc, am pus ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a...Citeste continuarea
Ciorba a la Pavaloiu
Postat de: Constelatialeu in CiorbePicioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul...Citeste continuarea
Desert Dobos rulat
Postat de: rodicaspring in PrajituriBlat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la...Citeste continuarea
Desert tort de Craciun 2021
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: cristina1985 in BauturiLaptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele . Se...Citeste continuarea
Desert carticele-osanzele cu gem de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru...Citeste continuarea
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSe spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite...Citeste continuarea
Limonada de zmeura cu sirop de agave
Postat de: cristina1985 in BauturiZmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu salata de naut
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente peste cartofi si se...Citeste continuarea
Aluat cu osanza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriUn lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in...Citeste continuarea
Supa de telina si crutoane cu unt
Postat de: cristina1985 in SupeSe pregateste o oala mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza...Citeste continuarea
Granola
Postat de: cristina1985 in Mancare copiiSe pun intr-un vas adanc, urmatoarele ingrediente: fulgii de ovaz/orz , fulgii de migdale, cocosul,semintele,stafidele si zaharul brun. In alt vas, se amesteca siropul...Citeste continuarea
Ceai negru cu condimente
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute. Se...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci brune si sos de rosii
Postat de: oanapl in PuiCarnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se...Citeste continuarea
Desert turta dulce cu ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....Citeste continuarea
Lup de mare/ Biban gatit in papiota
Postat de: ctlina in PesteCurățați ceapa și tăiați-o lamele. Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii. Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea
Desert panna cotta cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit. Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata,...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...Citeste continuarea
Tocanita cu ce ai
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneLegumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de...Citeste continuarea
Desert tort aniversar cu ciocolata...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...Citeste continuarea
Vin fiert
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie, de la o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si condimentele. Se...Citeste continuarea
Supa simpla de cartofi cu smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in...Citeste continuarea
Desert prajitura Coconut-Clementine
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte,...Citeste continuarea
Desert pere in vin alb
Postat de: cristina1985 in Sirop / CompotSe pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: vasimur in CiorbePasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le...Citeste continuarea
Desert brazi de Craciun
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se...Citeste continuarea
Cartofi in sos de rosii cu usturoi
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postCartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...Citeste continuarea
Desert melci cu crema de vanilie si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCrema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina,...Citeste continuarea
Budinca cu paste
Postat de: dantes in PasteSe fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet si se lasa la scurs. Branza se amesteca cu 4 oua,150 ml.smantana,zaharul,esenta de vanilie si coaja de la o potrocala.Se amesteca aceasta...Citeste continuarea
Reteta delicioasa si simplu de...
Postat de: Criss in PorcPreparare Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu ardei copt si...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCrestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu paste cu ovaz
Postat de: katty in CiorbePortionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae...Citeste continuarea
Desert cosulete cu mere si nuci
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie...Citeste continuarea
Cappellatti cu pui si broccoli
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se pun la fiert in multa apa cu sare . Pentru economie de timp si energie se pun la fiert in aceiasi oala broccoli care a fost decongelat la temperatura camerei...Citeste continuarea
Tocanita din organe de miel cu...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCuratam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si...Citeste continuarea
Paine cu ovaz si faina integrala
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina . Dupa 10 minute incepe sa creasca si volumul se dubleaza . Acest amestec ce...Citeste continuarea
Conopida pane la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumeRupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute,...Citeste continuarea
Salata de sfecla coapta cu branza...
Postat de: katty in SalateSpalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati sau...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...Citeste continuarea
Crap cu ardei si usturoi
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin pasta ardei cu telina , ardei iute...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde, ciuperci si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCodita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele...Citeste continuarea
Osanza pentru aluat foitaj
Postat de: Constelatialeu in PorcIn primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea