A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv rulada din carne tocata...

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...Citeste continuarea

Muschi de porc pe pat de ceapa

Postat de: Bunica in Porc

Curata o ceapa mare, spal-o si o toci marunt. Intr-o tigaie potrivita pune o lingura de ulei si caleste ceapa sa devina sticloasa. Ciupercile spalate si tocate marunt le pui in tigaie peste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Bunica in Prajituri

Pentru inceput piseaza/toaca nuca . Blat de bezea: Albusurile se mixeasa cu un praf de sare. Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare. Adauga praful...Citeste continuarea

Salata cu sunca, porumb dulce si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: Bunica in Prajituri

Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare. Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca. Untul /margarina se imparte pachetul in 3. Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina...Citeste continuarea

Mango lassi

Postat de: cristina1985 in Bauturi

       Se pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua...Citeste continuarea

Ceafa de porc si coaste gatite la...

Postat de: Constelatialeu in Multicooking

Ceafa am impanat-o cu usturoi apoi am presarat sare si piper, peste coaste am presarat la fel sare si piper, am stropit ambele bucati cu ulei si le-am lasat asa pana a doua zi. Dis de dimineata am...Citeste continuarea

Desert tort Capricioasa Clementina...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mouse de clementine : Am bagat clementine le blender, apoi am adaugat zaharul si am pus la fiert, sa dea in cateva clocote. Am tras de pe foc, am pus ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a...Citeste continuarea

Ciorba a la Pavaloiu

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul...Citeste continuarea

Desert Dobos rulat

Postat de: rodicaspring in Prajituri

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la...Citeste continuarea

Desert tort de Craciun 2021

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: cristina1985 in Bauturi

         Laptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele .       Se...Citeste continuarea

Desert carticele-osanzele cu gem de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru...Citeste continuarea

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite...Citeste continuarea

Limonada de zmeura cu sirop de agave

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu salata de naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

   Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente  peste cartofi si se...Citeste continuarea

Aluat cu osanza

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

 Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in...Citeste continuarea

Supa de telina si crutoane cu unt

Postat de: cristina1985 in Supe

       Se pregateste o oala  mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza...Citeste continuarea

Granola

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

       Se pun intr-un vas adanc, urmatoarele ingrediente: fulgii de ovaz/orz , fulgii de migdale, cocosul,semintele,stafidele si zaharul brun. In alt vas, se amesteca siropul...Citeste continuarea

Ceai negru cu condimente

Postat de: cristina1985 in Bauturi

      Se pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute.        Se...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl in Pui

Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se...Citeste continuarea

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....Citeste continuarea

Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Postat de: ctlina in Peste

Curățați ceapa și tăiați-o lamele.  Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii.  Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea

Desert panna cotta cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit.  Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata,...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta  reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...Citeste continuarea

Tocanita cu ce ai

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu ciocolata...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...Citeste continuarea

Vin fiert

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie,  de  la  o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si  condimentele. Se...Citeste continuarea

Supa simpla de cartofi cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde  se toaca marunt. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in...Citeste continuarea

Desert prajitura Coconut-Clementine

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte,...Citeste continuarea

Desert pere in vin alb

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

      Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: vasimur in Ciorbe

  Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le...Citeste continuarea

Desert brazi de Craciun

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se...Citeste continuarea

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...Citeste continuarea

Desert melci cu crema de vanilie si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Crema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina,...Citeste continuarea

Budinca cu paste

Postat de: dantes in Paste

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet si se lasa la scurs. Branza se amesteca cu 4 oua,150 ml.smantana,zaharul,esenta de vanilie si coaja de la o potrocala.Se amesteca aceasta...Citeste continuarea

Reteta delicioasa si simplu de...

Postat de: Criss in Porc

Preparare Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ardei copt si...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu paste cu ovaz

Postat de: katty in Ciorbe

Portionam  carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae...Citeste continuarea

Desert cosulete cu mere si nuci

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie...Citeste continuarea

Cappellatti cu pui si broccoli

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare . Pentru economie de timp si energie  se pun la fiert in aceiasi oala broccoli care a fost decongelat la temperatura camerei...Citeste continuarea

Tocanita din organe de miel cu...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si...Citeste continuarea

Paine cu ovaz si faina integrala

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina . Dupa 10 minute  incepe sa creasca si volumul se dubleaza . Acest amestec ce...Citeste continuarea

Conopida pane la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute,...Citeste continuarea

Salata de sfecla coapta cu branza...

Postat de: katty in Salate

Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in...Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati sau...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...Citeste continuarea

Crap cu ardei si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Bucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin  pasta ardei cu telina , ardei iute...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde, ciuperci si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.  Legumele...Citeste continuarea

Osanza pentru aluat foitaj

Postat de: Constelatialeu in Porc

In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]