Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor

de Bucataras in Mancaruri de legume, 13 Apr 2024 | 2828 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Daca incerci aceasta Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor, te vei bucura de un preparat sanatos fara a petrece mult timp gatindu-l. 
      Este o reteta usoara care te va incanta prin gust si textura crocanta. Pui alaturi si un sos delicios si ai un pranz sau o cina reusita.
      Pentru aceasta Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor ai nevoie de cateva ingrediente: fasole verde, parmezan, condimente si sos grogonzola. 

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor:
      • 500 g fasole verde congelată
      • 5-6 linguri parmezan ras
      • Sare și piper, după gust
      • 1 linguriță boia dulce
      • 1 linguriță praf de usturoi
      • 1 linguriță patrunjel uscat
      • 5 linguri pesmet/panko
      • 4 linguri ulei de măsline
      • Pentru sosul de gorgonzola:
      • 250 ml smântână lichidă
      • 50 g brânză gorgonzola
      • Piper, după gust
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 30 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor:

      Iata cum se prepara Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor:

      Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

      Într-o tava pentru cuptor, puneți fasolea verde decongelată pe o foaie de copt și adăugați uleiul de măsline, parmezanul ras, sarea, piperul, boiaua dulce, praful de usturoi și pătrunjelul uscat. Amestecați bine pentru a îmbiba fasolea verde cu aromele condimentelor. Presărați apoi pesmetul deasupra și amestecați bine.

      Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți fasolea verde timp de aproximativ 30 de minute sau până când devine fragedă și ușor aurie.

      Între timp, pregătiți sosul de gorgonzola. Încălziți smântâna lichidă într-un vas mic la foc mic. Adăugați brânza gorgonzola și amestecați până când se topește complet și sosul devine omogen. Puteți adăuga și parmezan. Condimentați cu piper după gust.

      După ce fasolea verde este gata, scoateți tava din cuptor și serviți-o caldă, alături de sosul de gorgonzola preparat.

      Opțional, puteți servi cu brânză feta deasupra pentru un plus de aromă și aspect.

      Bucurați-vă de această rețetă simplă și delicioasă de fasole verde la cuptor cu sos de gorgonzola, perfectă pentru o masă sănătoasă și ușoară!

      La fel de gustoasa este si reteta de Salata de pastai in stil polonez sau Fasole pastai pane, un preparat foarte gustos pe care il poti servi cu sos iute Adjika.

      TIPS-URI

      1

      daca doriti sa fie in varianta de post, omiteti parmezanul si pregatiti un sos vegetal, la alegere.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

      pe 28.06 la 11:32

      Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

      pe 28.06 la 10:58

      Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

      pe 27.06 la 09:51

      Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

      pe 26.06 la 10:37

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      2439 puncte

      vasimur

      158 puncte

      RODIMUR

      134 puncte

      MotanLaOale

      70 puncte

      oanapl

      7 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Pastai scazute cu sos tomat