Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de risotto cu gorgonzola
150 grame Gorgonzola dulce
350 grame orez
1 ceapă roșie,
1 pahar de vin roșu
30 grame unt
60 grame parmezan (Parmigiano Reggiano)
2 linguri de zahăr
un polonic de supă de legume sau un plonic de apă
ulei de masline
sare și piper
Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.
Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.
Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Dacă nu aveți supă de legume, puteți adăuga apă fierbinte
Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.
Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maroniu, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.
Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.
Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și parmezanul. Lăsați să se liniștească preț de câteva minute și apoi serviți.
Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici