Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tiramisu reteta cu piersici,...
Postat de: oanapl in PrajituriTiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu caise
Postat de: mirela0911 in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu cascaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriRăzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged...Citeste continuarea
Penne cu piept de pui si mozzarella...
Postat de: Meea in PenneCum se prepara Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor Fierbem pennele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tăiem mărunt și călim ceapa în uleiul de...Citeste continuarea
Desert prajitura Lamaita
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se mixează bine albușurile cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Când s-a pus tot zahărul, se adaugă vanilia și gălbenușurile și se mixează întruna....Citeste continuarea
Salata de fasole verde fideluta cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde se curata de capete, se rupe bucati de cate 2-3 cm si se spala. Puneti fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Dupa 20 min, incercati daca fasolea este fiarta....Citeste continuarea
Pilaf cu legume
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe spală ardeii și gogoșarul, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe. Morcovii, țelina și pătrunjelul se curăță, se spală și se taie în formele...Citeste continuarea
Desert cu visine si iaurt
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPentru baza, maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri de cacao si cele 2 linguri de zahar pudra. Amestecam bine, apoi distribuim compozitia intr-o tava rotunda...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de branza
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAm ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand...Citeste continuarea
Cum se face shaorma
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol; Amestec toate condimentele; Le stropesc cu ulei si le condimentez bine; Le pun pe o hartie de copt si le...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala zmeura cu grija, pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul. A...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte. A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici. Intr-o cratita mare, se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma...Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: ancutsa in DulciuriSe prepară cafeaua şi se lasă puţin la răcit. Se rupe checul în bucăţi mai mici. În fiecare pahar, se aşază un strat de îngheţată, un strat de chec...Citeste continuarea
Friptura din burta de porc la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerAm sters bucata de carne cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda. Pe partea cu sorici, am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea. Punem o tigaie la incins. Cand este incinsa,...Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie si de...
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-o craticioara, se bat cu un tel, galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa. Se pune...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: andaoana in Dulceata / GemAm spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...Citeste continuarea
Dulceata agrise si coacaze rosii
Postat de: andaoana in Dulceata / GemAm spalat fructele in apa rece, curgatoare. Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru. Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine. Peste fructe am stors...Citeste continuarea
Sos de usturoi cu miere de albine
Postat de: iri_love in SosuriUsturoiul se curăță si apoi se piseaza, după care se adauga un pic de sare, apoi se adaugă lingurițele de ulei, una câte una si se amestecă exact ca la maioneză, până se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu nutella
Postat de: andaoana in TorturiPentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul...Citeste continuarea
Desert cheesecake la cupe, cu...
Postat de: Alepaty in PrajituriBiscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajung la consistenta nisipului ud. Gelatina se pune la inmuiat. Mascarponele se mixeaza cu...Citeste continuarea
Reteta de tort cu mousse de fructe...
Postat de: Alepaty in TorturiPreparare Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac, crema de...
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare....Citeste continuarea
Pulpa de porc si carnaciori in sos...
Postat de: Valclaudia in PorcPulpa de porc am taiat-o bucati pe care le-am asezat in tigaie impreuna cu bucatile de carnaciori uscati si afumati. Am spalat si curatat ardeiul si rosia, le-am taiat bucati mari si le-am...Citeste continuarea
Champignons cu maioneza si usturoi
Postat de: RODIMUR in SalateSe rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care...Citeste continuarea
Dulceata de zarzare cu pepene galben
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemZarzarele le speli si le scoti samburii. Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete. Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane si crema...
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerIn vasul de la slow cooker Crock-Pot, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Din visine scoatem samburi si le...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: andaoana in VitaCarnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa....Citeste continuarea
Supa de chimion, cu taitei de casa...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcFolositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima...Citeste continuarea
Aperitiv ciupercute crocante
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi natur
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare. Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat. Framantam pana incorporam toata faina si obtinem...Citeste continuarea
Rulouri din piept de porc la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm cumparat o bucata de piept de porc cu sorici si 3 costite mici, ca sa rod si eu ceva...,am taiat partea cu coaste, am sectionat bucata de piept de porc, in asa fel incat sa pot sa formez niste...Citeste continuarea
Desert tort de vara cu iaurt si caise
Postat de: privatelaura in TorturiNu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti. Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii. Se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de cirese si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si caise
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata alba si...
Postat de: iri_love in DulciuriPentru început, am adăugat zahărul peste ulei și le-am bătut bine cu un tel, după care am adăugat ouale unul cate unul, amestecând bine de fiecare dată. Se va adauga apoi...Citeste continuarea
Paine din faina integrala si seminte
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta,...Citeste continuarea
Racituri (piftie) de porc
Postat de: sufletista in PorcSpalam carnea bine in cateva ape, le taiem bucati potrivite. Intr-un ceaun (oala), adaugam carnea si apa sa depaseasca cu 2 degete carnea, sare, boabe de piper, 2-3 foi de dafin si punem sa...Citeste continuarea
Desert sorbet de pepene galben cu...
Postat de: amalia01 in DulciuriMiezul de pepene galben il tai cubulete si il pui intr-un bol/ intr-o tava la congelator pana cand se intareste ( cca 45 minute). Pui miezul in robot impreuna cu mierea si mixezi pana cand...Citeste continuarea
Aperitiv budinca din chifle cu...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se...Citeste continuarea
Desert tort - cu ocazia fara ocazie
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am topit untul si l-am lasat putin sa se raceasca, cat timp am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu nutella si...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea,coaja de lamaie si amestecam bine, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, esenta, oul batut,...Citeste continuarea
Maioneza de post din aquafaba
Postat de: madi_marin in SosuriPunem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie. Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge...Citeste continuarea
Desert cozonac cu stafide si nuca...
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min. Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura,...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu gem de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut. Amestecam, apoi adaugam faina...Citeste continuarea
Ciorba de linte si naut cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul,...Citeste continuarea