Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2017 | 6091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 300 g iaurt 2,5 %
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g cascaval
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri patrunjel
  • 3 linguri marar
  • 200 g iaurt grecesc
  • ulei pentru prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel:

Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati pana rezulta un aluat pufos, usor de modelat, nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute.

Umplutura: Se rade cascavalul si se amesteca cu 2 lg de marar si tot patrunjelul (tocate).

Sos: Iaurtul grecesc se amesteca usturoi maruntit, restul de marar, sare.

Aluatul se imparte in 7 bucati egale care se intind si peste care se pune umplutura de cascaval (cam 2-3 lg pline la fiecare). Se unesc marginile, venind spre centru, dupa care se intind cu sucitorul. Se prajesc in putin ulei, intr-o tigaie de ceramica, pe ambele parti. Se servesc cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

cristina1985 1

25.08.2017, 10:05

Multumesc!

miki_a 1

25.08.2017, 16:23

Umplutura e pe gustul meu, deci sigur sunt foarte buneeee!

Rocsi 1

26.08.2017, 21:00

Daca sunt cu cascaval, imi plac si mie. Iau o placinta fara sos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu branzeturi