Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

de Cristinaemy in Penne, 21 Aug 2017 | 2211 vizualizari

 

Pur si simplu din intamplare, am descoperit aceasta minunata combinatie de salsa de busuioc cu migdale, cu paste tip mini pene.
Majoritatea retetelor de salsa se fac cu nuci pecan, alune (desi pot produce alergii), neavand in casa in acel moment, alune,$ am descoperit ca mai aveam o manuta de fulgi de migdale, asa ca le-am integrat in salsa si biiiineeee am facut.
Va provoc sa incercati, sigur o sa fiti incantati!
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste tip mini penne) sau orice paste aveti in casa
  • 1 legatura de busuioc
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • ulei de calitate (nu de masline -este prea amar)
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare 
  • piper
  • 30-50 gr fulgi de migdale
  • rosie pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale:

Se fierb pastele al dente.

Eu le fierb cu 3 min mai putin decat in prospect, apoi le acopar si le las 15 min sa se umfle, opresc 2 ,3 linguri din zeama pt  salsa (daca este nevoie). Le spal in jet de apa rece si le pun la scurs.

Verdeturile se spala si se maruntesc de cutit, apoi se pun in blender impreuna cu uleiul, zeama de lamaie,  sarea si piperul (cate putin pana potivim gustul). Dupa ce s-a mixat bine verdeata, punem si fulgii de migdala si mai blendam un pic pana obtinem o pasta compacta-daca este prea groasa, o subtiem cu o lingura din apa de la paste.

Pastele se toarna intr-un castron incapator, apoi punem salsa de busuioc si le amestecam usor sa nu le rupem.

Pentru un aspect mai deosebit, se face un lotus din rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata de pui si mozzarella