A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa crema de legume

Postat de: Oana in Supe

Se prepara foarte usor si poti folosi ce legume preferi! Taie legumele cuburi mari si pune-le intr-o oala cu 2-3 litri de apa, putina sare si lasa-le sa fiarba. Cand legumele sunt moi,...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: Oana in Supe

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte, sarea...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop. Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: Oana in Dulciuri

Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul. Lasa-l sa...Citeste continuarea

Desert chec cu aroma de vanilie

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Se amesteca zaharul cu faina si praful de copt, apoi intr-un alt bol punem laptele, ouale, esenta de vanilie si uleiul si le amestecam bine cu un tel. Combinam cele 2 compozitii si le amestecam...Citeste continuarea

Pizza cu piept de curcan

Postat de: abetina in Pizza

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei; cand ceapa este rumena, se adauga pieptul de curcan tocat cuburi si se prajeste pana se rumeneste frumos.   Se pune in tava hartie de...Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de: Dya in Lasagna

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...Citeste continuarea

Sarmalute

Postat de: CristinaBodocean in Mancaruri cu carne

Tocam ceapa foarte fin. Intr-o cratita în care am pus uleiul, adaugam ceapa si o calim pt 10 minute, amestecand usor. Dupa ce s-a calit, adaugam orezul inmuiat in prealabil în apa...Citeste continuarea

Piscacioasa lui Medi - Pasta de...

Postat de: panacris in Conserve

Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat, biscuiti...

Postat de: caroline in Prajituri

Blatul :  Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand...Citeste continuarea

Spaghete milaneze

Postat de: RODIMUR in Spaghete

Șunca presată se taie cubulețe. Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de...Citeste continuarea

Pizza cu blat de paine toast

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu ciolan afumat...

Postat de: AlexTeacher in Porc

Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca   1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea...Citeste continuarea

Peste copt cu ierburi aromate

Postat de: amalia01 in Salau

Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute. Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si...Citeste continuarea

Desert briose Happy

Postat de: caroline in Dulciuri

I ntr-un bol, punem faina, praful de copt, cacaua si zaharul. Amestecam bine ingredientele. Adaugam oul, uleiul si la final, laptele. Amestecam din nou. Ciocolata o tocam marunt si o...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu oua si ceapa verde

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Maioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza....Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu cascaval,...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati...Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie...Citeste continuarea

Mini penne cu salsa de busuioc si...

Postat de: Cristinaemy in Penne

Se fierb pastele al dente. Eu le fierb cu 3 min mai putin decat in prospect, apoi le acopar si le las 15 min sa se umfle, opresc 2 ,3 linguri din zeama pt  salsa (daca este nevoie). Le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in...Citeste continuarea

Somon pe pat de legume la cuptor

Postat de: oanapl in Somon

Speli pestele si il usuci cu servete de bucatarie. Presari sare si condiment de peste, storci deasupra zeama de la o lamaie, acoperi cu o folie de plastic si il dai la frigider. Broccoli il...Citeste continuarea

Paste carbonara cu sos de smantana

Postat de: oanapl in Paste

Incingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant. Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare...Citeste continuarea

Rondele de cartofi, cu unt si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se curăță și se spală, după care se taie rondele groase cam de 1,5 cm și se pun la fiert, cu apă și sare. Între timp se răzuie cașcavalul. Când cartofii sunt...Citeste continuarea

Aperitiv bilute din cartofi cu bacon

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb cu coaja, timp de 1 ora si 30 minute, apoi se lasa la racit. Baconul se taie in patratele si se prajeste in putin ulei, cateva minute, pe ochiul mic. Se paseaza cartofii,...Citeste continuarea

Desert priconuci a la Cleme

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu maioneza si...

Postat de: Cristinaemy in Salate

Toate legumele se dau prin razatoarea mare. Se pun intr-un bol si se amesteca, se sareaza dupa gust, se adauga si semintele. Se pune o lingura cu varf de maioneza, pt a se inchega legumele...Citeste continuarea

Rulouri de vinete in sos de rosii...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte. Ceapa şi usturoiul le...Citeste continuarea

Salata eisberg cu avocado

Postat de: dantes in Salate

Se spala bine salata, se zvanta si se rupe in bucati mici. Miezul de la avocado se taie in cubulete, ouale fierte se taie in felii, se amesteca cu salata si se adauga masline, sare si ulei dupa...Citeste continuarea

Desert bezele cu bombonele

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: gaby_d in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta la tigaie cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust...Citeste continuarea

Desert gem de zmeura

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Rosii deshidratate la borcan, cu...

Postat de: licurici_lra in Conserve

Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele (se strange de ele pana ies semintele). Se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Am folosit 2 tavi. Se presara peste ele sare grunjoasa si...Citeste continuarea

Desert brownie cu banane si unt de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Bananele se curata de coaja si se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculite. Se adauga zaharul si untul topit si se amesteca bine. Se pune si esenta de vanilie si praful de sare. La final, se...Citeste continuarea

Gulas vienez

Postat de: licurici_lra in Vita

Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare. Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3...Citeste continuarea

Desert gem de caise, piersici,...

Postat de: licurici_lra in Dulceata / Gem

Se spala fructele. Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate. Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura. Se fierb la foc...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa am lasat-o...Citeste continuarea

Supa crema de porumb cu rosii

Postat de: licurici_lra in Supe

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de: mitinita in Pui

Aripioarele de pui se spala si se lasa la scurs. Uleiul se amesteca intr-un bol cu condimentele.  Se adauga aripioarele si se amesteca cu mana. Se pun aripioarele in tava. Se da...Citeste continuarea

Desert inghetata de banane

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Bananele trebuie sa fie foarte coapte. Intr-un vas, se pun bananele curatate si taiate bucati, zeama de lamaie si se mixeaza cu blenderul vertical. Separat se mixeaza frisca. Eu am folosit...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: AdrianUdrea in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem). Noi nu am avut, dar...Citeste continuarea

Desert inghetata de agrise rosii

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Agrisele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas, se pun agrisele, zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un...Citeste continuarea

Paste cu ton si ciuperci

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand, pentru a...Citeste continuarea

Desert inghetata de afine

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Afinele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun afinele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.  ...Citeste continuarea

Desert inghetata de coacaze negre

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu agrise verzi

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele,...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: Corina33 in Torturi

Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare. Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Se face maioneza mixand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]