Iata o plăcintă albaneza Byrek, inspirată de specialitatea turcească Börek.
Dupa varianta cu foi de brick- vezi aici - va prezint o reteta cu foile specifice, yufka/filo.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/byrek-albanez-placinta.html
Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati ardeiul si rosia cubulete.
Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa.
Puneti rosia, ardeiul,mazarea, sare, piper, paprika si cimbrul uscat.
Reveniti si amestecati. Adaugati bulionul diluat intr-un pic de apa. Gatiti cateva minute si lasati apa sa se evaporeze amestecand din cand in cand.
Puneti cartofii taiati felii, patrunjel tocat dupa gustul dvs. si lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 200°C. Puneti 2-3 foi de placinta una peste alta . Plasati 1/3 din compozitie spre baza in lungime
Rulati foile, intrand bine marginile.
Repetati etapa de 2 ori, veti obtine 3 rulouri.
Puneti-le pe o tava.
Ungeti rulourile cu unt topit, presarati deasupra susan si dati la cuptor timp de 20-25 minute.
Serviti-le calde cu o salata!