Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert eclere cu crema de fructe de...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu chorizo
Postat de: sisterskitchen in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu coasta...
Postat de: sisterskitchen in PorcCum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o...Citeste continuarea
Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCiupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului....Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare. A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mure
Postat de: xana in PrajituriMixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde. Separat se amesteca faina si praful de...Citeste continuarea
Placinta cu branza cu foi de casa...
Postat de: eumimi in PrajituriPreparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea...Citeste continuarea
Varza calita cu carne de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza....Citeste continuarea
Tarta cu branza, broccoli si spanac
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute. Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata
Postat de: MotanLaOale in PorcIntr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: Xandrinne in Mancaruri cu carneTocam ceapa (verde) si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim...Citeste continuarea
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare. Legumele se curata si se spala....Citeste continuarea
Desert tort Steliana
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul, amestecând bine. Se adaugă...Citeste continuarea
Piept de curcan Katsu si orez cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanSe taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt...Citeste continuarea
Sabich (Sandvis israelian cu vinete...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe decojeste vanata din loc in loc, longitudinal, cu ajutorul unui peeler, apoi se taie in felii nu foarte subtiri. Se aseaza prosoape de hartie pe o suprafata curata si se presara cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de branza si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...Citeste continuarea
Desert prajitura de ciocolata...
Postat de: Anett in Jamie OliverPreincalzim cuptorul. In primul rand topim ciocolata intr-un bol peste baie de aburi. Curatam sfecla si razuim pe gaura mare a razatoarei. Separam oule, adaugam galbenusurile la sfecla...Citeste continuarea
Spata de porc la cuptor cu fasole alba
Postat de: ctlina in PorcIncalziți cuptorul la 180 ° C. Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi. Adăugați în tava ceapa...Citeste continuarea
Paste cu varza calita
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, razuim varza pe gaura mare a razatoarei. Presaram cu sare si lasam 15 minute sa stea. Stoarcem varza de apa lasata. Incingem ulei intr-o tigaie, introducem varza si calim pentru...Citeste continuarea
Desert briosa cu ciocolata si...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea
Pulpa de porc coapta in bere, cu...
Postat de: katty in PorcTaiem pulpa de porc in bucati mai maricele si le punem intr-un castron. Adaugam, piper, cimbru, foile de dafin, boiaua si berea, acoperim vasul si il lasam la rece pentru cateva ore (de preferat...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui invelite...
Postat de: katty in PuiDam bucatile de piept de pui cu sare si piper si le lasam la rece. Curatam spanacul, il spalam bine si il fierbem 2-3 minute in apa clocotita cu sare. Il scurgem bine si il amestecam cu parmezanul...Citeste continuarea
Orez cu mazare si piept de pui
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTaiem pieptul de pui in fasii subtiri. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam mazarea, o lasam cateva minute, amestecand...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: eumimi in PrajituriLasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si...Citeste continuarea
Placinte cu varza si carne tocata
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carneDizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu branza de oaie...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe...Citeste continuarea
Desert briose cu crema de ciocolata...
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Separat mixam iaurtul cu uleiul, oul si un praf de sare. Amestecam ingredientele solide cu cele...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac, de post
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face aluatul. Pentru aceasta, se dizolvă drojdia, zahărul și sarea în apa minerală, după care se încorporează, puțin câte puțin, făina....Citeste continuarea
Mancarica din varza dulce, de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu alune si ciocolata
Postat de: AndreeaLiță in PrajituriAmestecam faina cu sarea și praful de copt. Mixam uleiul cu zaharul, apoi adaugam gălbenușurile, laptele, ciocolata razuita si amestecul de faina. Punem in tava tapetata cu hârtie de copt...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lapte condensat
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata. Crema: untul, la...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si scortisoara
Postat de: eumimi in PrajituriPunem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat...Citeste continuarea
Tarta cu legume si carne de pui
Postat de: eumimi in PuiPregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider...Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe de toamna...
Postat de: taniakswn in PrajituriLa acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana...Citeste continuarea
Placinta cu carne in foi de lipie...
Postat de: taniakswn in Mancaruri cu carneCele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea...Citeste continuarea
Tarta cu pui rotisat si ciuperci
Postat de: xana in PuiIntr-o tigaie calim ciupercile cu o lingura de ulei si usturoiul, sare si piper. Le dam deoparte si in aceeasi tigaie punem ceapa taiata in felii subtiri, sare si inca o lingura de ulei si o...Citeste continuarea
Placinta cu ton, ardei si masline
Postat de: oanapl in TonToci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și...Citeste continuarea
Iepure cu legume la cuptor
Postat de: DianaYonela_95 in Mancaruri cu carneSpalam legumele si le curatam. Taiem cubulete potrivite le punem intr-un bol si amestecam cu sarea, piperul si uleiul si adaugam si carnea o condimentam bine. Asezam legumele in tava si pe...Citeste continuarea
Negresa de post cu nuci
Postat de: Bucataras inAmesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu...Citeste continuarea
Cartofi la grill, cu spanac si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCeapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, până devine transparentă. Spanacul se alege, se spală...Citeste continuarea
Desert placinta impletita cu...
Postat de: oanapl in PrajituriAluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu ton si masline
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun la fiert, întregi. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat...Citeste continuarea
Mancare de linte cu conopida si...
Postat de: katty in PuiConopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 5 -7 minute, in apa fierbinte cu sare. O scurgem. In uleiul incins punem ceapa taiata fin si morcovul fasii. Amestecam usor pana ceapa...Citeste continuarea
Reteta de mancare de fasole pastai...
Postat de: katty in PuiPreparare Reteta de mancare de fasole pastai cu piept de pui cu paprika si usturoi In uleiul incins punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine sticloasa, apoi adaugam pieptul taiat fasii....Citeste continuarea
Ciorba de porc cu fasole alba si...
Postat de: katty in CiorbePunem oasele spalate intr-o oala cu apa, la foc. Spumam de cate ori este nevoie. Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat cubulete. Fierbem 10 minute,...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu nuci si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte. Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de sunca, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof....Citeste continuarea
Mancare de legume cu linte
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il...Citeste continuarea
Budinca de paste cu cas
Postat de: MotanLaOale in FusilliPastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea