Aperitiv bulz de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2018 | 3289 vizualizari

 

Pentru o cină în familie, am pregătit bulz. Tradiţional se prepară cu brânză grasă de oaie, însă nouă nu ne place şi, în plus, am vrut să mănânce şi tata (care e diabetic) aşa că am folosit brânză slabă de vaci şi unt slab, iar pe deasupra un strat subţire de caşcaval.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • o mămăligă mică
  • 50 g unt
  • 200 g brânză slabă de vaci
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulz de casa:

 

Se fierb ouăle 3 minute.

Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci.

Se prepară o mămăligă mică din apă, mălai şi un praf de sare, însă nici prea moale, nici prea tare, ci potrivită ca densitate. Se întinde pe o tavă, să se răcească doar un pic. 

Apoi, pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se întind cu o lingură sau o spatulă 4 rotocoale de mămăligă, se presară pe fiecare brânză rasă, se aşază oul pe fiecare cuib şi se acoperă cu brânză şi mămăligă. Acum încercaţi să-i daţi o formă rotundă, ajutându-vă de o furculiţă, întrucât mămăliga este fierbinte. Se presară fâşii de unt şi caşcaval ras.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

 

Porţii: 4

Timp de pregătire: 35min

Timp de coacere: 20min

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/bulz.html

TIPS-URI

1

După ce aţi pregătit mămăliga, nu o lăsaţi să se răcească prea mult, pentru că se va întări şi nu o veţi mai putea modela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulz de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute "Ambasador"