Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Sufleu de conopida, la cuptor,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare,...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneFasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin. Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta....Citeste continuarea
Desert banana bread cu cirese...
Postat de: oanapl in PrajituriÎntr-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...Citeste continuarea
Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella
Postat de: oanapl in Mancare copiiPentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi cu sunca,...
Postat de: panacris in SalateCartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute. După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii....Citeste continuarea
Desert prajituri de post, cu...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un...Citeste continuarea
Desert tort magic cu mere, de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriBlatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si crumble
Postat de: oanapl in PrajituriSe lasă ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Se cerne făina într-un bol. Se separă...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu pui si legume
Postat de: dantes in PuiSe curata ardeii si se taie in doua, pe lung. Morcovii si cascavalul se dau pe razatoare, ceapa verde se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Se fierbe orezul si se lasa la scurs....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...Citeste continuarea
Salata de conopida cu branza...
Postat de: mihaelar63 in SalateSe amesteca intai iaurtul cu mustar si ulei . Condimentati cu sare si piper . Patrunjelul se toaca marunt . La fel se toaca si ceapa rosie . Ardeiul...Citeste continuarea
Desert chec cu banane, ciocolata si...
Postat de: oanapl in PrajituriSe taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când...Citeste continuarea
Creveti cu paste
Postat de: oanapl in Fructe de mareUsturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se...Citeste continuarea
Desert clatite fragede, cu mere in...
Postat de: oanapl in PrajituriSe spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat,...Citeste continuarea
Desert rulada cu portocale, frisca...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...Citeste continuarea
Desert foi de napolitana cu crema...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am...Citeste continuarea
Salata de boeuf - reteta clasica
Postat de: panacris in SalateSe pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce...Citeste continuarea
Desert briose pufoase cu zmeura...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol mixam untul cu zaharul, adaugam ouale, unul cate unul, adaugam si vanilia cu sarea si iaurtul, mai mixam putin apoi adaugam faina impreuna cu praful de copt in 2-3 transe si omogenizam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....Citeste continuarea
Desert mini indiene cu frisca
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCoji de indiene : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi care se...Citeste continuarea
Reteta de musaca de cartofi, cu...
Postat de: vasimur in PorcPreparare Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval Mai întâi punem cartofii la fiert, deoarece durează ceva timp. Spălăm foarte bine cartofii și...Citeste continuarea
Cuscus cu legume si cremvusti
Postat de: oanapl in Mancare copiiSe curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și...Citeste continuarea
Spaghetti putanesca
Postat de: crisselich in SpagheteMaslinele se taie in doua, usturoiul felii fine, fileurile de anchovis se spala, se scurg si se taie felii. Uleiul de masline se incinge, usturoiul si peperoni-ul taiat in feliute se calesc,...Citeste continuarea
Desert fursecuri Sarutarile maicutelor
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si zaharul vanilat, apoi am pus untul rece taiat cubulete mici. Am sfaramitat cu degetele untul tavalit prin faina pana am obtinut un aluat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de portocale
Postat de: Bunica in PrajituriBLAT Mixeaza albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri. Freaca galbenusurile cu smantana si toarne-le peste albusuri. Adauga faina cu praful de copt si amesteca usor de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu soia
Postat de: Bunica in Mancaruri de postIntr-o oala de 3l. am pus la fiert 2l. de apa. Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina curatate,spalate si tocate in cuburi mici le-am pus in oala cu apa. Soia am hidratat-o in apa...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu chefir si...
Postat de: oanapl in CiorbeSe curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu masline
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCiupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu soia
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput pune soia la hidratat in apa fierbinte. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul la incins. Ceapa curatata ,spalata o tai julien si o pui in uleiul incins amaestecand ,sa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Intr-un castron am amestecat faina, zaharul farin, cacao, sarea si praful de copt. Peste ciocolata neagra am turnat cafeaua expresso, am asezat castronelul pe baie de abur si am amestecat...Citeste continuarea
Ciorba acra de iarna
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune...Citeste continuarea
Desert tort aniversar cu crema de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...Citeste continuarea
Desert Pokemoni cu ciocolata alba...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos...Citeste continuarea
Focaccia cu masline negre
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...Citeste continuarea
Desert melci cu nuca din aluat de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...Citeste continuarea
Orez cremos cu piept de pui in sos
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Salata cu mozzarella si crutoane de...
Postat de: mihaelar63 in SalatePentru inceput am luat mamaliga rece din frigider care acum era ferma . Am indreptat colturile bucatii de mamaliga si am taiat mici crutoane de 1.5/1.5 cm . Am infierbantat o...Citeste continuarea
Desert strudele cu mere si fistic
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMi-a luat mai mult sa desfac fisticul decat sa pregatesc strudele. Am macinat fisticul dupa ce l-am desfacut din coaja, apoi l-am amestecat cu merele calite. Am desfacut foile de placinta si...Citeste continuarea
Rulada pizza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...Citeste continuarea
Sarmale traditionale
Postat de: MotanLaOale in PorcVarza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...Citeste continuarea
Desert jeleuri de lamaie
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriSe pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare. Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului ....Citeste continuarea
Desert prajiturele 8 martie - La...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriJeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator. Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera....Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: crisselich in VitaCarnea se curata de grasimea si zgarciurile care-s in plus. Apoi o taiem in cubulete de 1-2 cm. Taiem 2 cepe in felii subtiri, si celelalte julienne. Usturoiul se taie fin. Ardeiul iute se...Citeste continuarea
Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole
Postat de: crisselich in ClasiceUntul se topeste la temperatura mica si apoi se caleste morcovul, ceapa si telina. Turnam faina "in ploaie" si amestecam pana se incorporeaza toata. Fierbem amestecul 1-2 minute, pana...Citeste continuarea
Salam de biscuiti, o reteta...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIata cum se prepara Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor Se zdrobesc biscuitii marunt. Intr-o cratita se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si ciocolata cu lapte....Citeste continuarea
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe...Citeste continuarea
Desert Sharlotka, prajitura...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și...Citeste continuarea
Covrigi cu unt si cascaval
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se...Citeste continuarea
Ceafa de porc gatita in tigaie de...
Postat de: mirela0911 in PorcDaca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul...Citeste continuarea