Ciorba cu carne de pui - Reteta casei

de Constelatialeu in Pui, 5 Iun 2024 | 2117 vizualizari

 

Pe mine cand ma loveste pofta musai sa mi-o potolesc, dar ce sa vezi sunt in priza cu ciresele amare si semi amare, cules, scos samburii, facut dulceata, la fix pe caldurile astea. Dar profit ca anul asta au rodit din belsug, n-au mai avut asa rod bogat de doi ani. Dar asta e alta poveste cu dulce , eu imi doream sa mananc o ciorba cu carne de pui, ceapa verde, mult marar si acrita cu bulion de zarzare, dar nu prea aveam vreme sa stau si de ciorba. Pana la urma pofta a invins. Mi-am cules din gradina ceapa verde si marar, am scos din lada frigorifica, morcov, ardei rosu si pastranac,taiate cubulete, doar sa le arunc in oala. Si mi-am facut damblaua, am mancat o portie serioasa asa fierbinte, curgeau apele pe mine ( e caldura mare moncher, nu ca era ciorba fierbinte :)))))))))))))))), eu mananc la extreme, ori foarte fierbinte, ori rece de la frigider.
Pentru Ciorba cu carne de pui - Reteta casei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: tacamuri de pui, ceapa verde, orez, legume, verdeata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
  • Tacam de pui, 8 bucati de spate, partea cu tartita ( aia imi place mie cel mai mult)
  • ceapa verde 5-6 buc
  • cca 300 g amestec morcov, ardei rosu, pastarnac ( taiate cubulete si congelate)
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 3 l apa
  • ulei pt calit legumele
  • 2 oua mici
  • bulion de zarzare pt. acrit
  • marar tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carne de pui - Reteta casei:

Cum se prepara Ciorba cu carne de pui - Reteta casei

Mai intai am scos carnea de pui de la congelator, am pus-o intr-o oala de 4 l, am adaugat apa -cca 3 l- si un praf de sare si am pus sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata.

Separat am curatat ceapa si am taiat-o marunt, impreuna cu morcovul, ardeiul rosu, pastarnacul si orezul, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins, le-am calit cca 15 min.

Dupa ce am calit legumele si orezul, le-am transferat in oala cu carnea de pui fiarta, am mai lasat sa fiarba pana ce orezul a fiert bine, am potrivit de sare.

Am tras oala de pe foc si am lasat-o cateva minute sa se linisteasca, am batut bine 2 oua amestecate cu bulion de zarzare ( fiecare pune dupa gust sau se poate folosi zeama de lamaie sau sare de lamaie), am luat cu polonicul din zeama din oala si am adaugat peste ouale batute, amestecand bine, apoi am turnat totul in oala, la final am adaugat marar tocat.

Cam asta e reteta, nimic complicat, apropo, in ciorba asta nu imi place sa pun rosii. Sa aveti pofta, eu am savurat-o cu pofta ! Diseara mananc si o portie rece, fiebinte mi-a ajuns :))))))))))))))))))))))

Incearca si reteta de Ciorba de perisoare, o mancare foarte gustoasa sau varianta de Ciorba de gaina cu taitei de casa.

Iti recomandam si reteta de Ciorba radauteana, o bunatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de pui - Reteta casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare