Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

de Bucataras in Vita, 12 Iun 2024 | 2109 vizualizari

 

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel:
  • 150 g brânză gorgonzola cremoasă
  • 100 g sparangel
  • 200 g antricot de vită
  • 30 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 2-3 fire cimbrișor
  • 3 căței usturoi
  • 150 ml smântână lichidă
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel:

Cum se prepara Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel:

  Antricotul se asezonează cu sare și piper, după gust.

Puneți antricotul de vită într-o tigaie bine încinsă, cu 1 lingură de ulei de măsline. 

După ce s-a rumenit frumos pe o parte, întoarceți bucata de carne pe cealaltă parte și adăugați în tigaie o bucată de unt, usturoiul și câteva crenguțe de cimbru. 

Glasați carnea cu untul aromatizat din tigaie.

Scoateți carnea pe o farfurie și lăsați să se odihnească 5-7 minute, după care o tăiați felii.

Puneți smântâna lichidă într-o crăticioară și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați brânza gorgonzola cremoasă, puțin piper și fierbeți sosul până ajunge la consistența dorită.

Pregătiți și sparanghelul. Taiati partea lemnoasa a sparanaghelului. Într-o tigaie încăpătoare, puneți o lingură de ulei de măsline și restul de unt și aromatizați totul cu un cățel de usturoi zdrobit. 

Prăjiți sparanghelul în acest amestec de unt cu ulei aromatizat, condimentați după gust cu sare și piper.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

12.06.2024, 14:15

Panacris 1

20.06.2024, 10:33

Rocsi 1

22.06.2024, 21:35

Sotul meu cred ca ar devora o portie generoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ossobuco con gremolata