A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa de toamna cu carnati sibieni

Postat de: mihaelar63 in Supe

 Pentru operativitate, puneti apa la incalzit in fierbatorul electric. Astfel veti avea apa clocotinda si economisiti timp. Ceapa se curata si se taie cubulete marunt....Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza si mix...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se...Citeste continuarea

Taktouka - salata marocana

Postat de: RODIMUR in Salate

Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe....Citeste continuarea

Reteta de aperitiv festiv, rulada...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de...Citeste continuarea

Salată a la Ancutsa

Postat de: ancutsa in Salate

  Se taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai...Citeste continuarea

Aperitiv bulz de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se fierb ouăle 3 minute. Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci....Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de rosii cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ficat

Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de...Citeste continuarea

Mujdei pufos

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

Usturoiul se da prin presa de usturoi. Frecati cu ajutorul unei lingurite usturoiul cu sare si ulei. Adugati laptele si omogenizati. Se amesteca totul cu apa minerala...Citeste continuarea

Salata de ceapa marinata cu chiftelute

Postat de: mihaelar63 in Salate

Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se pune la fiert apa cu sare, boabe de piper, boabe de mustar si otet. Cand apa da in clocot, se toarna ceapa si se lasa la...Citeste continuarea

Desert chec marmorat, glazurat cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul...Citeste continuarea

Desert prajitura Petre Roman

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...Citeste continuarea

Smoothie cu ananas, kiwi si banane

Postat de: Pungasa_Rogue in Love Smoothies

Felia groasa de ananas se scobeste cu o lingura pentru a scoate miezul si sucul din ea. Acestea se dau apoi prin blender si se toarna in doua pahare. Fructele de kiwi se curata de coaja, se...Citeste continuarea

Aperitiv rapid cu branza la cuptor

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine. Punem compozitia intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea

Aperitiv fritatta cu cartofi

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de: AlexTeacher in Supe

Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare. Odata fierte, scoate oregano, scurge 3...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema de...

Postat de: Oana in Torturi

Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir...Citeste continuarea

Desert eclere cu ciocolata

Postat de: Oana in Prajituri

Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu! Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca...Citeste continuarea

Piure de cartofi bicolor

Postat de: autodiag in Mancaruri de legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand...Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: Oana in Salate

Cel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine. Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubulete. Taie apoi radacinoasele fierte tot in...Citeste continuarea

Tocanita de legume cu organe de vitel

Postat de: Pungasa_Rogue in Vita

Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar....Citeste continuarea

Desert cozonac floare de post

Postat de: Oana in Prajituri

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita...Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer. Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele....Citeste continuarea

Paine integrala de casa umpluta cu...

Postat de: Oana in Piine

Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o...Citeste continuarea

Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de: Oana in Curcan

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea

Aperitiv paine umpluta cu cascaval...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.  Intercalam apoi ambele tipuri de...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu sunculita...

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legume

      Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei,...Citeste continuarea

Rasol afumat de porc, cu pastai si...

Postat de: RODIMUR in Porc

Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere. Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: autodiag in Porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Se pun ceapa, usturoiul si...Citeste continuarea

Desert turtite cu branza si stafide

Postat de: eumimi in Dulciuri

Sfaramam branza intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam oul si apoi treptat cate 1 lingura de faina, esenta si praful de copt si amestecam bine. Aluatul va fi lipicios. Ungem tigaia...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde si spanac

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Spalati si curatati legumele. Spalati verdeturile. Taiati marunt ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati/sferturi de rondele. Caliti usor ceapa si...Citeste continuarea

Evantai din carne de porc cu legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Carnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper. Legumele se spala. Ardeiului i se scot cotorul si semintele. Se taie rondele toate...Citeste continuarea

Crap ardelenesc

Postat de: AlexTeacher in Crap / Caras

Taie cartofii felii groase de 5 mm; Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai; Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt; Amesteca apoi sarea,...Citeste continuarea

Desert prajitura Caraiman

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Blat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen si...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...Citeste continuarea

Pizza rapida pe lipie libaneza

Postat de: AlexTeacher in Pizza

Pune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge...Citeste continuarea

Salata calda de cartofi noi cu...

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Taie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de...Citeste continuarea

Mancare de fasole cu chorizo si...

Postat de: xana in Mancaruri cu carne

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa...Citeste continuarea

Piept de pui cu gorgonzola si...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cuburi aproximativ de 3/3 cm. Sarati. Jumatate din cimbrisor se toaca marunt. Se prajeste pieptul de pui in amestecul de unt si ulei....Citeste continuarea

Paste la cuptor, cu telemea si...

Postat de: RODIMUR in Paste

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică. Cârnații se  taie...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: eumimi in Ciorbe

Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...Citeste continuarea

Spic de piersica

Postat de: mihaelar63 in Cocktail

 Vodka se repartizeaza in doua pahare. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica. In fiecare pahar puneti putina lamaie. Agitati bautura din interior cu...Citeste continuarea

Salau cu legume mexicane si ierburi...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui. Se pun bucatile de peste intr-o...Citeste continuarea

Desert tort cu mure si mascarpone

Postat de: oanapl in Torturi

Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare. Separat...Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

         Pentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim.        ...Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa

Postat de: Meea in Prajituri

        Untul topit îl amestecăm cu zahărul. Adăugăm ouăle și vanilia.Turnăm ciocolata topită și răcită peste. Adăugăm apoi și făina și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca

Postat de: Meea in Prajituri

          Blat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti la cuptor

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

         Punem cartofii la fiert în coajă.          Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama. Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul....Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si pere

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...Citeste continuarea

Bors de legume cu scarita afumata

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Scărița afumată se spală, se porționează  și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...Citeste continuarea