Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa de toamna cu carnati sibieni
Postat de: mihaelar63 in SupePentru operativitate, puneti apa la incalzit in fierbatorul electric. Astfel veti avea apa clocotinda si economisiti timp. Ceapa se curata si se taie cubulete marunt....Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza si mix...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se...Citeste continuarea
Taktouka - salata marocana
Postat de: RODIMUR in SalateArdeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe....Citeste continuarea
Reteta de aperitiv festiv, rulada...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de...Citeste continuarea
Salată a la Ancutsa
Postat de: ancutsa in SalateSe taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai...Citeste continuarea
Aperitiv bulz de casa
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe fierb ouăle 3 minute. Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci....Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de rosii cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in FicatSe spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de...Citeste continuarea
Mujdei pufos
Postat de: mihaelar63 in SosuriUsturoiul se da prin presa de usturoi. Frecati cu ajutorul unei lingurite usturoiul cu sare si ulei. Adugati laptele si omogenizati. Se amesteca totul cu apa minerala...Citeste continuarea
Salata de ceapa marinata cu chiftelute
Postat de: mihaelar63 in SalateCeapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se pune la fiert apa cu sare, boabe de piper, boabe de mustar si otet. Cand apa da in clocot, se toarna ceapa si se lasa la...Citeste continuarea
Desert chec marmorat, glazurat cu...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul...Citeste continuarea
Desert prajitura Petre Roman
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepeti cu pregatirea cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...Citeste continuarea
Smoothie cu ananas, kiwi si banane
Postat de: Pungasa_Rogue in Love SmoothiesFelia groasa de ananas se scobeste cu o lingura pentru a scoate miezul si sucul din ea. Acestea se dau apoi prin blender si se toarna in doua pahare. Fructele de kiwi se curata de coaja, se...Citeste continuarea
Aperitiv rapid cu branza la cuptor
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine. Punem compozitia intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea
Aperitiv fritatta cu cartofi
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriIncinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna....Citeste continuarea
Supa crema de cartofi
Postat de: AlexTeacher in SupeTaie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare. Odata fierte, scoate oregano, scurge 3...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema de...
Postat de: Oana in TorturiIncepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir...Citeste continuarea
Desert eclere cu ciocolata
Postat de: Oana in PrajituriChiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu! Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca...Citeste continuarea
Piure de cartofi bicolor
Postat de: autodiag in Mancaruri de legumeSe curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: Oana in SalateCel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine. Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubulete. Taie apoi radacinoasele fierte tot in...Citeste continuarea
Tocanita de legume cu organe de vitel
Postat de: Pungasa_Rogue in VitaSe spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar....Citeste continuarea
Desert cozonac floare de post
Postat de: Oana in Prajituri1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars
Postat de: Oana in PrajituriMai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer. Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele....Citeste continuarea
Paine integrala de casa umpluta cu...
Postat de: Oana in PiineIncepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu sos de rodii
Postat de: Oana in CurcanPune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea
Aperitiv paine umpluta cu cascaval...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPainea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella. Intercalam apoi ambele tipuri de...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu sunculita...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legumeAm curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei,...Citeste continuarea
Rasol afumat de porc, cu pastai si...
Postat de: RODIMUR in PorcRasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere. Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: autodiag in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Se pun ceapa, usturoiul si...Citeste continuarea
Desert turtite cu branza si stafide
Postat de: eumimi in DulciuriSfaramam branza intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam oul si apoi treptat cate 1 lingura de faina, esenta si praful de copt si amestecam bine. Aluatul va fi lipicios. Ungem tigaia...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde si spanac
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSpalati si curatati legumele. Spalati verdeturile. Taiati marunt ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati/sferturi de rondele. Caliti usor ceapa si...Citeste continuarea
Evantai din carne de porc cu legume
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCarnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper. Legumele se spala. Ardeiului i se scot cotorul si semintele. Se taie rondele toate...Citeste continuarea
Crap ardelenesc
Postat de: AlexTeacher in Crap / CarasTaie cartofii felii groase de 5 mm; Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai; Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt; Amesteca apoi sarea,...Citeste continuarea
Desert prajitura Caraiman
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriBlat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen si...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...Citeste continuarea
Pizza rapida pe lipie libaneza
Postat de: AlexTeacher in PizzaPune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi noi cu...
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeTaie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu chorizo si...
Postat de: xana in Mancaruri cu carneFasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa...Citeste continuarea
Piept de pui cu gorgonzola si...
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie cuburi aproximativ de 3/3 cm. Sarati. Jumatate din cimbrisor se toaca marunt. Se prajeste pieptul de pui in amestecul de unt si ulei....Citeste continuarea
Paste la cuptor, cu telemea si...
Postat de: RODIMUR in PasteSe pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică. Cârnații se taie...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eumimi in CiorbeTaiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...Citeste continuarea
Spic de piersica
Postat de: mihaelar63 in CocktailVodka se repartizeaza in doua pahare. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica. In fiecare pahar puneti putina lamaie. Agitati bautura din interior cu...Citeste continuarea
Salau cu legume mexicane si ierburi...
Postat de: mihaelar63 in SalauSe spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui. Se pun bucatile de peste intr-o...Citeste continuarea
Desert tort cu mure si mascarpone
Postat de: oanapl in TorturiUntul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare. Separat...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim. ...Citeste continuarea
Desert negresa ciocolatoasa
Postat de: Meea in PrajituriUntul topit îl amestecăm cu zahărul. Adăugăm ouăle și vanilia.Turnăm ciocolata topită și răcită peste. Adăugăm apoi și făina și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca
Postat de: Meea in PrajituriBlat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePunem cartofii la fiert în coajă. Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...Citeste continuarea
Desert tort cu piscoturi, crema de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIntai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama. Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul....Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si pere
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...Citeste continuarea
Bors de legume cu scarita afumata
Postat de: RODIMUR in CiorbeScărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...Citeste continuarea