A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort de ciocolata

Postat de: CofetariiBucatari in Torturi

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugam, pe rand, in compozitie uleiul, esenta de rom, faina si cacaua. Amestecam totul cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Desert prajitura Malai dulce,...

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Intr-un bol amestecam bine laptele batut cu faina de malai, dupa adaugam treptat in compozitie laptele, zaharul, faina alba si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (tapetata cu o foaie de...Citeste continuarea

Cartofi cu chiftelute la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai...Citeste continuarea

Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...Citeste continuarea

Tagliatelle cu chiftelute, ciuperci...

Postat de: MotanLaOale in Paste

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare si piper si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si se...Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...Citeste continuarea

Dorada cu fasole alba si ghiveci de...

Postat de: ctlina in Peste

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Condimentati pestele: sare, piper, paprika Incalziti uleiul intr-o tigaie mare care merge la cuptor si rumeniti dorada pe ambele parti. O...Citeste continuarea

Desert biscuiti Sables

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si bateti bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel...Citeste continuarea

Mancarica de rata cu salata...

Postat de: ctlina in Rata

Pregatiti rougail-ul de rosii: Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu cacao

Postat de: ctlina in Dulciuri

Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt. Adaugati zaharurile, pudra de migdale...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Pui

Transati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de...Citeste continuarea

Bombe

Postat de: dantes in Porc

Se toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata si untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Peste albusurile spuma adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Pizza patru in una

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii, se...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu pasta de...

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute. Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Ciorba de linte cu spanac

Postat de: katty in Ciorbe

In uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam pasta de ardei,...Citeste continuarea

Desert fursecuri Snikersdooles

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata, cu carnat...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Aluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza.  Aluatul se infaineaza usor cu...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu costita

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Taiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri....Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele...Citeste continuarea

Piftii - racituri traditionale

Postat de: MotanLaOale in Porc

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune...Citeste continuarea

Aperitiv placinte la tigaie cu...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de iaurt si...

Postat de: UrsanMihaela in Torturi

     Se incalzeste cuptorul.     Separam albusurile de galbenusuri.    Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv barcute de andive umplute...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

 Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul, apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam...Citeste continuarea

Felii aurii de cartofi copti

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Cartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute....Citeste continuarea

Ciorba cu dovlecel si galuscute

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Pentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului....Citeste continuarea

Desert mini ecleruri

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...Citeste continuarea

Spaghete cu perisoare

Postat de: MotanLaOale in Spaghete

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa

Postat de: gaby_d in Dulciuri

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu spanac si...

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Batem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea

Farfale cu varza calita

Postat de: vasimur in Farfalle

  Se curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de fructe...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Mai intai separati ouale. Galbenusurile le bateti cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, laptele, vanilia si praful de copt. Incorporati si faina. Albusurile le mixati spuma cu un...Citeste continuarea

Desert tortulet Sf.Clement

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece (...Citeste continuarea

Orez cu muschiulet si mazare

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand...Citeste continuarea

Desert biscuiti inimioare cu ciocolata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina si scortisoara si framantam un aluat, care...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu...

Postat de: katty in Prajituri

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu boia si oregano

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi. Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute. Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in...Citeste continuarea

Platica cu ceapa si lamaie - reteta...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie. Spalati lamaile si le feliati. Curatati ceapa si o taiati rondele. Spalati ardeiul iute...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carnat si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Curatati si spalati cartofii. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mari. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mici. Curatati si tocati marunt ceapa. Spalti carnea...Citeste continuarea

Salata de varza murata

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Varza se scurge de zeama. Taiati varza in doua si apoi fideluta. Presarati piper proaspat deasupra. Adaugati ulei Amestecati varza cu ulei si piper....Citeste continuarea

Desert prajitura fara zahar cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca...Citeste continuarea

Aperitiv pide -placinta cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2...Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte.  In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana...Citeste continuarea

Desert cosulete cu crema de vanilie...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate...Citeste continuarea

Mix de peste cu rosii si masline

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti. Increstati si jumatatile de crap. Crapul se taie in doua....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ananas si fulgi...

Postat de: andaoana in Prajituri

  Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam...Citeste continuarea