Orezul integral pare greu de gatit si nu iese daca folosim aceeasi metoda ca si pentru orezul simplu alb. Ii trebuie mai mult timp de gatit. Va impartasesc o metoda ingenioasa astfel incat sa va iasa un orez cremos si foarte savuros.Eu l-am facut alaturi de legume-deci e ideal pentru post si pentru diete.
Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.
Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta
Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt si le-am calit in cucta (oala cu presiune). Apoi am pus orezzul scurs si dupa ce am calit 1 minut la foc mediu am turnat apa-2 cani jumate de apa la 1 cana de orez. Daca faceti mai mult, masurati la fel-dubla cantitatea de apa si inca putina in plus.
Punem sare, piper si lasam sa dea un clocot, apoi inchidem oala cu presiune . Lasma sa fiarba la foc mediu cca 30 minute. Deschidem oala si, daca are lichid, lasam sa fiarba descoperit pana scade lichidul -dar nu de tot ca sa devina cremos. Apooi acoperim pana servim.
Pregatim crengutele de verdeata de varza. Nu stiu cum se numesc in Romania florile astea de varza-noi le zicem grelos in Portugalia si folosim mult. Le-am rupt in bucatele, le-am spalat si apoi le-am dat cateva clocote in apa cu sare. Le scurgem si le tocam grosier. Intr-o tigaie punem usturoiul pisat cu ulei de masline, ardeiul rosu -il calim usor si asaugam putina sare, piper si aduagam grelos peste. Mai saltam in tigaie de cateva ori si servim alaturi de orez.
Va marturisesc ca a fost tare dlicios si voi repeta reteta!
1
Pentru legume puteti folosi orice aveti la indemana-la capitolul legume saltate tine de imaginatia fiecaruia.