A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert macarons cu lavanda

Postat de: andreea_andrei in Dulciuri

Albusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea...Citeste continuarea

Piept de pui cu mustar, la punga

Postat de: Marius_biker in Pui

Pieptul de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru pui, apoi se unge cu mustar. Se pune intr-o punga pentru gatit si se da la cuptor. Dupa 45 de min, se scoate din...Citeste continuarea

Pulpa de miel gatit cu bere

Postat de: ctlina in Oaie

Curatati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se...Citeste continuarea

Desert turta dulce la tava

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop...Citeste continuarea

Desert ochelari din foietaj cu nuca...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt...Citeste continuarea

Desert biscuiti bicolori cu gust de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie si...

Postat de: UrsanMihaela in Porc

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem...Citeste continuarea

Supa rapida cu linte, naut si...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Intr-o oala adanca rumeniti chiftelutele in uleiul incalzit. Presarati deasupra paprika si le colorati pe toate partile. Adaugati conserva, apa fiarta (am pus de 2 ori volumul conservei-...Citeste continuarea

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...Citeste continuarea

Desert chec de cacao cu inimioara...

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de...Citeste continuarea

Desert chec cu albusuri si biscuiti...

Postat de: ianculubita in Prajituri

Albusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati afumati

Postat de: eumimi in Porc

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem...Citeste continuarea

Supa cu carne de rata si galuste de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu menta

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu ciolan afumat

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ciolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata,...

Postat de: rocsi_1612 in Retete diabetici

Untura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea,...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare...Citeste continuarea

Salata cu seminte de pin

Postat de: cristina1985 in Salate

Semintele de pin se pun intr-un vas pe aragaz si se prajesc la foc mic, amestecand tot timpul. Dureaza cateva minute. Frunzele de salata (2-4 bucati) se spala si se rup. Se pune branza taiata...Citeste continuarea

Conopida cu broccoli si rosii cherry

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu...Citeste continuarea

Tochitura cu rinichi si ceapa...

Postat de: eumimi in Porc

Rinichiul folosit a fost fiert dinainte.  Am taiat ceapa julienne si am calit-o in ulei incins. Adaugam rinichii taiati feliute si lasam la calit inca 5-6 minute. Adaugam o cana de apa,...Citeste continuarea

Aperitiv deliciu de dimineata

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

       Cartofii taiati subtiri i-am prajit intr-o tigaie. Intr-un vas de yena am pus cartofii scursi de ulei, deasupra am pus branza rasa, felii de ceapa si am spart cele...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: merisor67 in Salate

Punem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii. După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se...Citeste continuarea

Desert budinca de mere cu branza de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Merele se spală, se șterg de apă și se curăță de coji. Se taie merele în 4, se elimină cotoarele și se taie apoi câte două felii din fiecare sfert de măr. În total vor...Citeste continuarea

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

     Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.     Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.    ...Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de: RODIMUR in Curcan

Carnea, porționată deja, se spală foarte bine și se lasă apoi încă o oră în apă rece. Între timp se curăță legumele, se spală și se lasă întregi. După...Citeste continuarea

Desert briose cu cacao si migdale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se...Citeste continuarea

Chifle umplute cu masline si parmezan

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea,...Citeste continuarea

Chiftele din carne de pui

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea...Citeste continuarea

Ciorba din sira de porc cu zeama de...

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul...Citeste continuarea

Desert negresa cu zahar caramelizat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm...Citeste continuarea

Snitele din piept de pui in crusta...

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase umplute cu...

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Aluat: Pregatim mai intai maiaua. Amestecam intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, putina faina si lapte cat sa obtinem o crema omogena, pe care o lasam la crescut 10 minute. Dupa aceea,...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

  Separam gălbenușurile de albușuri.    Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am...Citeste continuarea

Fasole verde cu ardei / si paste

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati...Citeste continuarea

Tortellini cu broccoli

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

 Puneti la fiert broccoli in apa clocotita cu sare. Feliati carnaciorii .. Curatati usturoiul si-l feliati. Spalati si taiati in doua rosiile. Dupa 4-5...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sunculita...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...Citeste continuarea

Desert mendiants cu ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor.  Topiti ciocolata la bain-marie. Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. ...Citeste continuarea

Ciorba de oase cu zeama de varza

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Se spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa...Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si zmeura

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi...Citeste continuarea

Prepelite cu struguri si coniac

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac. Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru. Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita. Scurgeti stafidele...Citeste continuarea

Desert pariziene simple

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

Postat de: ancutsa in Paste

  Pentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam...Citeste continuarea

Sandwich cu pui si sfecla

Postat de: rocsi_1612 in Sandvisuri

Puiul: Amestecati toate condimentele pentru pui cu uleiul si usturoiul curatat si taiat feliute. Copanelele le spalati, le stergeti cu niste servetele si le crestati bine, pana la os. Le...Citeste continuarea

Friptura din muschi de porc in bere

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate...Citeste continuarea

Smoothie cu kiwi, rodie si clementine

Postat de: autodiag in Love Smoothies

Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la  blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare. Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg...Citeste continuarea

Desert croissante cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul...Citeste continuarea

Paine impletita, cu mix de seminte

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe...Citeste continuarea

Desert oreo Cupcakes

Postat de: Meea in Dulciuri

  Brioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele,...Citeste continuarea