Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert macarons cu lavanda
Postat de: andreea_andrei in DulciuriAlbusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea...Citeste continuarea
Piept de pui cu mustar, la punga
Postat de: Marius_biker in PuiPieptul de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru pui, apoi se unge cu mustar. Se pune intr-o punga pentru gatit si se da la cuptor. Dupa 45 de min, se scoate din...Citeste continuarea
Pulpa de miel gatit cu bere
Postat de: ctlina in OaieCuratati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se...Citeste continuarea
Desert turta dulce la tava
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop...Citeste continuarea
Desert ochelari din foietaj cu nuca...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt...Citeste continuarea
Desert biscuiti bicolori cu gust de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie si...
Postat de: UrsanMihaela in PorcSe portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem...Citeste continuarea
Supa rapida cu linte, naut si...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeIntr-o oala adanca rumeniti chiftelutele in uleiul incalzit. Presarati deasupra paprika si le colorati pe toate partile. Adaugati conserva, apa fiarta (am pus de 2 ori volumul conservei-...Citeste continuarea
Pilaf cu linte si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCeapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...Citeste continuarea
Desert chec de cacao cu inimioara...
Postat de: Oana in PrajituriSe prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de...Citeste continuarea
Desert chec cu albusuri si biscuiti...
Postat de: ianculubita in PrajituriAlbusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati afumati
Postat de: eumimi in PorcCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem...Citeste continuarea
Supa cu carne de rata si galuste de...
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeSira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu menta
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu ciolan afumat
Postat de: RODIMUR in CiorbeCiolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu ciocolata,...
Postat de: rocsi_1612 in Retete diabeticiUntura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare...Citeste continuarea
Salata cu seminte de pin
Postat de: cristina1985 in SalateSemintele de pin se pun intr-un vas pe aragaz si se prajesc la foc mic, amestecand tot timpul. Dureaza cateva minute. Frunzele de salata (2-4 bucati) se spala si se rup. Se pune branza taiata...Citeste continuarea
Conopida cu broccoli si rosii cherry
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu...Citeste continuarea
Tochitura cu rinichi si ceapa...
Postat de: eumimi in PorcRinichiul folosit a fost fiert dinainte. Am taiat ceapa julienne si am calit-o in ulei incins. Adaugam rinichii taiati feliute si lasam la calit inca 5-6 minute. Adaugam o cana de apa,...Citeste continuarea
Aperitiv deliciu de dimineata
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriCartofii taiati subtiri i-am prajit intr-o tigaie. Intr-un vas de yena am pus cartofii scursi de ulei, deasupra am pus branza rasa, felii de ceapa si am spart cele...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu piept de pui...
Postat de: merisor67 in SalatePunem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii. După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se...Citeste continuarea
Desert budinca de mere cu branza de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMerele se spală, se șterg de apă și se curăță de coji. Se taie merele în 4, se elimină cotoarele și se taie apoi câte două felii din fiecare sfert de măr. În total vor...Citeste continuarea
Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit. Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...Citeste continuarea
Desert prajitura desteapta
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriUntul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C. ...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: RODIMUR in CurcanCarnea, porționată deja, se spală foarte bine și se lasă apoi încă o oră în apă rece. Între timp se curăță legumele, se spală și se lasă întregi. După...Citeste continuarea
Desert briose cu cacao si migdale
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se...Citeste continuarea
Chifle umplute cu masline si parmezan
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea,...Citeste continuarea
Chiftele din carne de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea...Citeste continuarea
Ciorba din sira de porc cu zeama de...
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza de vaci...
Postat de: oanapl in PrajituriPui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul...Citeste continuarea
Desert negresa cu zahar caramelizat...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm...Citeste continuarea
Snitele din piept de pui in crusta...
Postat de: AdrianUdrea in PuiPieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase umplute cu...
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAluat: Pregatim mai intai maiaua. Amestecam intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, putina faina si lapte cat sa obtinem o crema omogena, pe care o lasam la crescut 10 minute. Dupa aceea,...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriSeparam gălbenușurile de albușuri. Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am...Citeste continuarea
Fasole verde cu ardei / si paste
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeAm lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati...Citeste continuarea
Tortellini cu broccoli
Postat de: mihaelar63 in TortelliniPuneti la fiert broccoli in apa clocotita cu sare. Feliati carnaciorii .. Curatati usturoiul si-l feliati. Spalati si taiati in doua rosiile. Dupa 4-5...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu sunculita...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...Citeste continuarea
Desert mendiants cu ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriÎncepeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. Topiti ciocolata la bain-marie. Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. ...Citeste continuarea
Ciorba de oase cu zeama de varza
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSe spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa...Citeste continuarea
Desert strudel cu branza si zmeura
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi...Citeste continuarea
Prepelite cu struguri si coniac
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePuneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac. Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru. Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita. Scurgeti stafidele...Citeste continuarea
Desert pariziene simple
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci
Postat de: ancutsa in PastePentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam...Citeste continuarea
Sandwich cu pui si sfecla
Postat de: rocsi_1612 in SandvisuriPuiul: Amestecati toate condimentele pentru pui cu uleiul si usturoiul curatat si taiat feliute. Copanelele le spalati, le stergeti cu niste servetele si le crestati bine, pana la os. Le...Citeste continuarea
Friptura din muschi de porc in bere
Postat de: eumimi in PorcMai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate...Citeste continuarea
Smoothie cu kiwi, rodie si clementine
Postat de: autodiag in Love SmoothiesFructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare. Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg...Citeste continuarea
Desert croissante cu ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriIncalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul...Citeste continuarea
Paine impletita, cu mix de seminte
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe...Citeste continuarea
Desert oreo Cupcakes
Postat de: Meea in DulciuriBrioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele,...Citeste continuarea