A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: merisor67 in Pui

Condimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline. Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei,...Citeste continuarea

Crutoane aromate

Postat de: merisor67 in Piine

Tăiem feliile de pâine în cubulețe. Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei...Citeste continuarea

Casado sau mancarea omului casatorit

Postat de: nico15 in Pui

Punem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum...Citeste continuarea

Ceviche Tico de pescado (peste)

Postat de: nico15 in Peste

Taiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este...Citeste continuarea

Covrigi pufosi cu faina si seminte...

Postat de: Valclaudia in Piine

Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650. Vom obtine...Citeste continuarea

Creveti serviti cu orez cu sumac,...

Postat de: nico15 in Fructe de mare

Intr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa...Citeste continuarea

Coasta afumata de porc cu cartofi...

Postat de: nico15 in Porc

  Se pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper.   Se scoate...Citeste continuarea

Creveti cu sos picant

Postat de: nico15 in Fructe de mare

  Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam...Citeste continuarea

Creveti serviti cu piure de cartof...

Postat de: nico15 in Fructe de mare

Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar cu legume

Postat de: dantes in Porc

Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun...Citeste continuarea

Ciorba de purcel cu smantana

Postat de: LauraLorra in Ciorbe

      Taiem carnea in cubulete mici, apoi o punem la fiert intr-o oala, cu 3 l. de apa. Cand incepe sa apara spuma, o indepartam cu ajutorul unei spumiere.  ...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi cu ton

Postat de: madi_marin in Peste

Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să...Citeste continuarea

Cighir din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa...Citeste continuarea

Creveti la gratar cu ananas

Postat de: luminita20_2006 in Fructe de mare

  Am decongelat crevetii, dupa care am facut un amestec din sos soia, vin alb, miere si ghimbir si am pus crevetii in marinada obtinuta si am lasat 30 min.  Am taiat ananasul bucati...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la tigaie -2

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea. Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor. Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece. Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa. Gustul de afumat nu va fi atat de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina)....Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu sos marinat

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine...Citeste continuarea

Crema de lapte - Paraguay (Crema de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti...Citeste continuarea

Ciorba de primavara, din legume

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot,...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin si carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin. Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam...Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: Bunica in Piine

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat. Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle. Laptele, apa si untul se pun la...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierti, se scot într-o tavă unsă cu ulei. Sărăm, piperăm după gust....Citeste continuarea

Ciorba de cocos dreasa cu iaurt

Postat de: Bunica in Ciorbe

Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă. Din când în când, ia spuma care se formează. Spală legumele și...Citeste continuarea

Crema portocale /Orange Curd

Postat de: ctlina in Dulciuri

  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale. Se toarnă amestecul...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu taietei de casa

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Punem carnea la fiert, in apa cu sare, avand grija sa luam spuma.  Curatam, spalam si tăiem legumele.  Dupa ce carnea a fiert de jumatate, adaugam legumele si rosiile. ...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: CameliaComan in Pui

Spalam pieptul de pui, apoi il taiem fasii. Il mai batem putin cu un ciocan pe ambele parti. Amestecam ouale cu condimentele alese de voi. Eu am folosit condimente pentru carne de pui, boia...Citeste continuarea

Conchiglioni con polpettine di...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se inmoaie feliile de paine in lapte, se scurg si se adauga peste carnea tocata, intr-un bol.  Se piseaza usturoiul, se bate oul ca pentru omleta si se adauga peste carne, impreuna cu sare...Citeste continuarea

Chiftele din peste cu arome...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade C. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca ghimbirul, usturoiul, chiliul, frunzele de lime, telina, ardeiul, salotele si lemongrassul. Se...Citeste continuarea

Chiftele din cartofi dulci cu peste...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure.  Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu...Citeste continuarea

Carnati cu fasole alba si ardei copti

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Se taie carnatii felii. Se toaca ceapa in cuburi mari si usturoiul felii. Se taie ardeii in bucati potrivite. Se prajesc carnatii, intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, cateva minute, pana...Citeste continuarea

Cartofi pufosi preparati la cuptor

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm. Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba. Se scurg, se lasa la...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu verdeturi

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se da prin masina de tocat si se pune intr-un castron. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), iar verdeata se toaca marunt. Punem...Citeste continuarea

Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei...

Postat de: Valclaudia in Porc

Incingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu leustean

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba, impreuna...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu kaiser si...

Postat de: Adrian2016 in Ciorbe

     Pentru inceput, spalam foarte bine salata verde frunza cu frunza. De preferat este sa o rupeti, nu sa o taiati. Baconul si kaiserul le taiem cubulete, fasii, dupa preferinta...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu tarhon

Postat de: Bunica in Ciorbe

Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l. În timpul fierberii se spumuiește. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de maioneza

Postat de: cristinutanicolita in Porc

Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine.  Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spala pieptul de pui si se pune la fiert, in apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu afumatura

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza...Citeste continuarea

Cum se face piure de cartofi

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Se taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, (...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Creierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos de portocale...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti, se pune intr-un vas de ceramica, se stropesc cu ulei de masline. Ceapa se taie rondele si se asaza in tava langa carne. Stoarcem cele 2...Citeste continuarea

Ceafa de porc impanata cu piept de...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole rosie cu leurda

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Fasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece. Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]