A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

BUDINCĂ DIN COZONAC

Postat de: panacris in Dulciuri

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;) Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus...Citeste continuarea

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru...Citeste continuarea

Barcute cu branza si marar

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluatul : Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute cu furculita, lapte si uleiul si incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea

Bomboane Rafaello

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Untul se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine toate ingredientele dupa care se da compozitia la frigider pentru o jumatate de ora. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea

BUDINCA DIN COZONAC CU SOS DE...

Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri

- batem ouale - le amestecam cu smantana, cu laptele si cu zaharul - taiem cozonacul cubulete si il punem intr-o tava (20×30 cm) unsa cu unt - presaram ciocolata Mars taiata si ea...Citeste continuarea

Briose cu crema de ness

Postat de: robert_badica in Prajituri

Intr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o...Citeste continuarea

Bors de curcan

Postat de: ela2015 in Supe/Ciorbe

Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).  Lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Briose cu snickers ( Snickers...

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Cu o seara inainte de coacerea brioselor se prepara crema ganache: ciocolata se pune la topit la bain-marie impreuna cu 100 ml frisca.Dupa ce s-a topit se amesteca cu restul de frisca,se lasa la...Citeste continuarea

Bors manastiresc (de post)

Postat de: ela2015 in Supe/Ciorbe

Cu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent. Spalam si curatam legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva...Citeste continuarea

Branza de vaca marinata in ulei de...

Postat de: Sim0naWorld in Conserve

Branzeturile le-am taiat cubulete de cca 1,5 -2 cm si le-am asezat intr-un borcat curat.  Ustroiul si ardeiul le-am taiat rondele, condimentele le-am amestecat si le-am pus printre...Citeste continuarea

Bomboane de casa de ciocolată alba

Postat de: ctlina in Dulciuri

Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Puneti primul strat de ciocolată alba Dati la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati...Citeste continuarea

Borș cu perișoare din pulpă de...

Postat de: iri_love in Ciorbe

Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.     Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat  ,...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: VanessaAli in Vita

Amestecam carnea cu oul si pesmetul si framantam pana la incorporare.Punem pasta de ardei, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentele dupa gust si amestecam bine cu mainile cam 5...Citeste continuarea

Bomboane de casa de ciocolată cu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde. Puneti primul strat de ciocolată. Se pune la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata,...Citeste continuarea

Biscuiti cu lamaie

Postat de: Anca_Bucataras in Dulciuri

Coaja de lamaie rasa se amesteca bine cu o lingura de zahar pudra (pentru omogenizare perfecta se poate pune in masina de cafea sau intr-un blender mic pana devine o pasta). Se amesteca bine...Citeste continuarea

Bulete aromate de cartofi - Reteta...

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si...Citeste continuarea

Branza de vaca din lapte dulce

Postat de: madab in Mancare copii

Laptele se pune la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba se pune zeama de la lamaie. Se lasa pe foc pana se strange . Se scoate pe tifon si se lasa la scurs. Pofta buna  ! ! !  Citeste continuarea

Blat tort

Postat de: Mikyy89 in Dulciuri

Se separa oualele. Galbenusurile se amesteca cu 200 gr zahar si apa. Albusurile se bat bine cu mixerul, sarea de lamaie si diferenta de zahar (120 gr). Se adauga galbenusurile (cate...Citeste continuarea

Bounty

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Intr-o cratita punem pe foc frisca si untul. Cand untul este topit adaugam faina de cocos si zaharul. Amestecati energic sa nu se formeze cocoloase, pana se absoarbe tot lichidul. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Biscuiti simpli cu seminte

Postat de: simona72 in Dulciuri

Facem biscuitii exact ca si la reteta de "Biscuiti simpli cu gem".  Ce incepem sa modificam la aceasta reteta este din momentul in care intindem aluatul. Il intindem putin mai...Citeste continuarea

Biscuiti simpli cu gem

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului....Citeste continuarea

Biscuiti cu susan

Postat de: andaoana in Prajituri

Untul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde,...Citeste continuarea

Bors de conopida cu galuste de faina

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se...Citeste continuarea

Blat de tort cu cacao

Postat de: mitinita in Torturi

Preaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un...Citeste continuarea

Briose din aluat dospit cu...

Postat de: simona72 in Pui

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute....Citeste continuarea

Budinca de panettone cu banane si...

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Panettonele se taie felii si se inmoaie in laptele batut cu galbenusuri si coaja de portocala Bananele se taie felii se pudreaza cu scortisoara si cu lingura de miere. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Blat de pandispan pentru tort

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa. Pe urma se pune faina apoi se adauga...Citeste continuarea

Broccoli cu carnati proaspeti de porc

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Pentru inceput punem o oala cu apa si o lingurita de sare pe foc,cand da in clocot adaugam broccoli taiati si spalati,se fierb pentru maxim 10 minute. In timp ce se oparesc intr-o tigaie punem la...Citeste continuarea

Burgeri de post

Postat de: Camy_gby in Mancaruri de post

Se fierb fulgii de ovaz intr-o cana de apa pana fulgii absorb tot lichidul si se aduna ca un aluat. Se lasa deoparte la racit. Se incinge o cratita in care se pun cele 2 linguri cu ulei, se...Citeste continuarea

Bors cu perisoare de somon

Postat de: privatelaura in Somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la...Citeste continuarea

Blinii cu avocado si somon

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina....Citeste continuarea

Briose cu mure si crema de unt cu...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Facem prima data siropul de mure. Punem murele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Strecuram apoi prin sita sa nu ramana seminte, apoi lasam la...Citeste continuarea

Biscuiti cu seminte - biscuiti...

Postat de: RataciriCulinare in Dulciuri

– Amestecam ingredientele uscate. – Untul si uleiul le incorporam in amestecul de seminte si faina. – Se adauga apa si se framanta pana se formeaza un aluat cu o...Citeste continuarea

Briose cu nuca si merisoare

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma....Citeste continuarea

Briose cu biscuiti

Postat de: Catalinaflorea in Prajituri

Desfacem biscuitii in 2, bucata cu crema o punem in forma si celalta o taiem cu un cutit. Amestecam faina, faina de malai, praful de copt, zaharul si cacaoa intr-un bol apoi adaugam laptele,...Citeste continuarea

Biscuiti cu ness si crema de alune

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Toate ingredientele trebuiesc scoase inainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. Untul, untura, zaharul le mixam spuma, adaugam oul. Incorporam coaja rasa de portocala, praful de...Citeste continuarea

Braciole di maiale impanate al forno

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pesmetul se amesteca cu usturoiul tocat marunt,coaja de lamaie rasa,patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras. Bucatiile de care se condimenteaza pe ambele parti,se trec prin ou si prin...Citeste continuarea

Biscuiti economici

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se amesteca uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Se framanta aluatul, dupa care se...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat...Citeste continuarea

Batoane cu susan, seminte de...

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca. Se...Citeste continuarea

Bulete din cartofi, branza si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece si ii fiebem in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Ii trecem apoi sub set de apa rece din nou, ii curatam de coaja si ii dam pe...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat,...Citeste continuarea

Briose cu blue cheese si masline

Postat de: madab in Aperitive / Garnituri

Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma cu sare. Se adauga galbenusurile,sarea, piperul si untul moale. Se amesteca bine cu mixerul si se adauga faina impreuna...Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: katty in Prajituri

Curatam merele de coaja si cotoare, le taiem cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un castron amestecam faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un vas mai inalt...Citeste continuarea

Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens. Biscutii si nuca le tocam la robot sau...Citeste continuarea

Baba Ghanoush

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot...Citeste continuarea

Brioche cu crema de patiserie

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit. Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine. Se framanta aluatul bine si se...Citeste continuarea

Budinca clasica de ciocolata

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Se cerne intr-un vas faina si cacao. Se adauga zaharul si un praf de sare. Se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele. Se amesteca sa se ingroase. Se adauga untul si se amesteca pana se...Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le batem spuma cu praful de sare si zaharul (farin si tos in acelasi timp) pana obtinem o spuma ferma. Adaugam fulgii de cocos si mixam pana la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]