publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise
Cotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde doar pentru a prinde culoare si pentru a se inmuia putin. Bucatile de...
Linte verde cu carne de porc
Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat. Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si...
Pui dulce cu alune si taitei chinezesti
Am taiat fasii pulpele de pui si apoi le-am marinat in sos de soia,curry,fulgi de ardei iute,crema de otet balsamic. Usturoiul l-am taiat foarte marunt,morcovii i-am taiat bastonase si le-am calit 2-3 minute in ulei de susan,apoi le-am scos si le-am lasat deoparte. In wok am pus pulpele,tot in...
Paste cu ciuperci brune si muschi de porc
Muschiuletul de porc l-am taiat felii cu grosimea de 2 cm aproximativ,fiecare felie am fragezit-o cu podul palmei am adaugat apoi curry,fulgi de ardei iute,ienibahar si sos soia si am lasat la marinat cam 10 minute.Intre timp am spalat si curatat ciupercile,apoi le-am taiat in bucati mai mici...
Piept de pui la gratar cu burgeri de cartofi :)
Pieptul de pui l-am feliat si l-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si nucsoara,unde l-am lasat cam o ora pana cand au fiert cartorii.Apoi l-am facut pe gratar. Cartofii i-am spalat si i-am pus cu tot cu coaja la fiert,apoi i-am curatat si i-am zdrobit cu o...
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran
Pulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia,5 spices,curry,sos teriyaki,ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min.Am taiat cubulete mici usturoiul si bastonase subtri morcovii,i-am pus in wok sa se caleasca putin,am adaugat apoi si carnita si...
Muschi de porc mexican si salata calda de legume
Muschiuletul l-am sectionat pe lungine (nu de tot,doar cat sa se desfaca asa ca o carte),l-am batut cu ciocanul de carne pana cand s-a aplatizat. Porumbul,fasolea,usturoiul,cepsoara si carnatul chorizo le-am bagat la blender pentru a face o pasta din ele.Rosiile uscate le-am taiat marunt si...
Pui la cuptor cu sos de fructe de padure si paste cu fasole verde
Pulpele de pui le-am marinat in sos soia,curry, 5 spices,sos teriyaki si boia si le-am lasat asa cam o jumatate de ora. Intre timp am pus apa cu sare la foc pentru a fierbe putin fasolea verde inainte de a o amesteca cu pastele. Pastele le-am fiert la fel in apa cu sare conform indicatiilor de pe...
Cotlet de porc la gratar si mamaliga cu branza
Am marinat cotletele de porc cu sos soia,sos teriyaki,curry si putin vin rosu.Intre timp am pus apa la foc pentru mamaliga,careia i-am adaugat ulei de masline si putin unt pentru a o face mai…cremoasa, iar cand apa a fiert am pregatit mamaliga. Pe un gratar de aragaz am pus si cotletele...
Pui in crusta de miere cu susan si paste cu legume
Am curatat si spalat legumele,dovlecelul l-am taiat in sferturi si apoi in diagonala fiecare sfert,morcovul l-am taiat fasiute subtiri cu curatatorul de legume,usturoiul l-am tocat marunt. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,usturoiul si am lasat pana s-a calit putin,am adaugat apoi curry...
Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor
Muschiul de porc l-am taiat felii de aproximativ 2,5 cm si le-am aplatizat cu podul palmei,l-am marinat mai apoi cu vin,sos soia,curry si fulgi de ardei iuti. L-am lasat la marinat cam o ora si apoi l-am scurs bine si l-am tavalit putin prin faina alba si l-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin...
Pulpe de pui umplute cu legume
Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,vin rosu (de tara),curry si fulgi de ardei iute.Morcovul si dovlecelul le-am taiat bastonase,nu foarte subtiri,le-am pus intr-o craticioara cu bucatele de chorizo si 2 catei de usturoi si le-am bagat putin in cuptor. Conopida si brocoli le-am...
Mancare de fasole verde
Am curatat si taiat in bucati mici fasolea, carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita. Am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt, cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua,...
Rulada de pui cu brocoli si muguri de pin
Pieptul de pui l-am batut usor cu ciocanul de snitele pentru a-l face mai subtire ca sa poate fi rulat cu usurinta,apoi l-am condimentat putin cu fulgi de ardei iute,scortisoara si curry. Ciupercile le-am taiat bucatele,impreuna cu carnatii chorizo,usturoiul,rosiile uscate si le-am pus...
Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune
Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza,le-am pus intr-un castron si le-am marinat putin cu curry,fulgi de ardei iute si sos teriyaki. Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat ciupercile,mai apoi le-am pus in blender...
Linte verde cu carne de porc
Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin,le-am lasat pana s-au inmuiat putin,am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele,si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am adaugat carnea taiata cubulete pe care am lasat-o cam 3 minute dupa care...
Cotlet de porc marinat cu salata calda
Ingredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa fara ulei si le-am prajit asa pana au prins o culoare frumoasa,apoi am turnat sosul peste ele si le-am...
Coaste de porc cu cartofi la cuptor
Coastele de porc se spala,apoi se usuca bine cu un prosop de hartie si se pun intr-un vas.Turnam peste ele,2-3 linguri sos de soia,o lingura miere,condimentam dupa gust,eu am ales piper,curry si usturoi tocat marunt.Le lasam la marinat …in functie de cat timp avem 2-3 ore,apoi le bagam...
Piept de rata caramelizat la cuptor
Dupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte. Precizez de la inceput ca eu nu mananc rata si nici o alta carne cum ne invata bucatarii...
Curry de pui cu lapte de cocos si 2 feluri de orez
Ceapa tocata si usturoiul se adauga peste uleiul incins in prealabil,si se lasa sa se caleasca (fara a se arde),adaugam apoi cubuletele de pui si lasam totul pe foc amestecand din cand in cand. Cand puiul a prins putina culoare am adaugat sosul de soia,curry si putina apa (cat sa acopere carnea )...
Curcan la cuptor
A stat el acolo cum am spus, cam o zi si jumatate, si l-am intors pe toate partile in timpul asta. Dupa ce perioada de baita a expirat,am scos curcanul din bait,l-am sters bine cu un prosop de hatie,l-am asezat intr-o tava de cuptor,am introdus in cavitatea lui un mar de marime potrivita si...
Rulada de pui cu mango si nuci
Pieptul de pui eu l-am taiat ca si pentru snitele (adica fiecare piept l-am taiat la randul lui ca sa fie mai subtire),apoi l-am batut cu ciocanul de carne,l-am condimentat cu curry,chilly si sos de soia (pentru gustul sarat) si l-am lasat sa se odihneasca cam o ora. Intr-o oala cu apa clocotita...
Pulpe la cuptor cu cartofi
Pentru cartofi am facut intr-un castronel un amestec de boia de ardei dulce,curry,rozmarin uscat,sare si am adaugat aceste condimente peste cartofii din punga,am turnat si o lingura de ulei,si am dat la cuptor….se fac foarte repede 20-30 min aproximativ cu focul la minim. In acest timp am...
Pui thailandez cu legume la cuptor
Pentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore. Legumele (dovlecei,vanata,morcovi,ciuperci) le-am taiat bucati mai mici ,cubulete si morcovul rondele,le-am pus intr-o tava cu putin unt la cuptor,si cam dupa 15-20 minute le-am intors si le-am...
Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta
Am facut o marinata pentru pui din sos soia,curry si chilly in care am lasat cam o ora pulpele sa stea.Apoi am pus putin ulei cu trufe intr-o tigaie 2 catei de usturoi si am lasat putin pe foc ca usturoiul sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi pulpele cu tot cu marinata in care au stat,2...
Piure de broccoli cu avocado si cotlet de porc umplut cu prune
Am fiert foarte bine broccoli in apa cu putina sare,cand e gata il bagam la blender impreuna cu celelalte ingrediente descrise mai sus. Este foarte simplu acest piure si aduce si o culoare mai…de primavara in farfurie Am lasat carnea la marinat 2-3 ore. Intre timp am pus intr-un alt...
Rata crocanta,parfumata
Am pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider. Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit totodata de la sosul de soia,am luat o tava deloc adanca (ca o tava in care facem fursecuri),am pus pe...
Friptura de miel
La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca,ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat,am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate,apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare...
Paste cu broccoli si ciocanele imbracate in pastrama afumata
Dupa ce pastele au fiert in apa cu sare,intr-o tigaie am pus putin ulei de masline in care am adaugat usturoiul tocat cubulete mici,am pus apoi sos de soia (gustati sa nu va iese prea sarat daca ati adaugat sare si la paste),curry si la urma pastele pe care le-am lasat cam 1 minut in total pe foc...
Piure de cartofi dulci cu pui si sos de ghimbir cu cocos
Am luat 6 pulpe de pui dezosate pe care le-am marinat de pe o zi pe alta cu sos soia,apa de flori de portocal,curry,chilly,busuioc uscat. a doua zi dupa ce s-au marinat le-am taiat fasii nu foarte subtiri pe care le-am dat prin ou amestecat cu susan si ff putin pesmet si apoi le-am prajit in...