Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise

de papabundetot in Porc, 29 Iul 2013 | 2421 vizualizari

 

Pentru ca iarasi nu stiam ce sa gatesc pentru masa de pranz,am plecat in piata gandindu-ma ca poate ceva de acolo ma va inspira si la intoarcere voi avea un preparat in minte…nu a fost chiar asa desi putin m-a ajutat vizita printre tarabe, dar in momentul in care am luat dovleceii din piata inca nu stiam ce sa fac cu ei :) norocul meu e ca ideile imi vin odata ce intru in bucatarie si uite asa se elucideaza misterul total din capul meu :)

Este un preparat pe care nu l-am mai facut vreodata,si daca e sa ma gandesc ca in afara de cateva retete traditionale nimic nu gatesc de doua ori,as spune ca iarasi va trebui sa ma gandesc la ce gatesc pentru maine…

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7 buc cotlet de porc fara os
  • 2 dovlecei
  • sumac
  • susan negru,
  • sos soia,
  • curry
  • fulgi de ardei iute
  • 4-5 caise
  • 4 cepsoare
  • 3 catei usturoi,
  • 2 cuisoare
  • ulei de masline
  • vin rose de tara
  • parmezan ras si branza afumata de tara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise:

Cotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde doar pentru a prinde culoare si pentru a se inmuia putin. Bucatile de dovlecel mai mici care nu s-au taiat frumos,le-am tocat marunt si impreuna cu usturoiul taiat rondele am facut un pat pentru carne,le-am asezat pe toate in tava si am dat la cuptor cam 30 de minute,nu cred ca a durat mai mult,mai ales ca feliile de carne erau destul de subtiri.

Intr-o tigaie am pus cepsoarele taiate pe lung in ulei de masline,le-am lasat sa se rumeneasca fara a le arde,am  pus apoi putin zahar,cam o lingura si caisele taiate felii subtiri si am lasat totul sa se caramelizeze putin,am adaugat apoi 2 cuisoare si vin si am lasat la fiert la foc mic.

Dovleceii prajiti pe gratar i-am lasat putin la racit si apoi am pus peste ei sos de caise,branza afumata rasa si parmezan,am rulat dovleceii si i-am pus intr-o tava cu putin unt si i-am dat la cuptor 5 minute.

Am servit apoi dovleceii alaturi de friptura de porc.O varietate de arome,pot parea ciudate pentru cei mai conservatori insa noua tare mult ne-a placut.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa porc dulce-acrisoara