Curcan la cuptor

de papabundetot in Curcan, 16 Iun 2013 | 5121 vizualizari

 

Acest simpatic curcan a facut Revelionul 2012 cu noi si am zis sa il bronzam un pic ca sa fie fotogenic,asa ca a stat ceva vreme in cuptor ca sa ajunga la performanta asta de a arata atat de apetisant:)

Inainte de sedinta de bronz,micutul a facut baie intr-un bait delicios pentru o zi si jumatate,timp in care (ca sa nu amorteasca) l-am mai intors de pe o parte pe alta ca sa fie bine baituit si uniform .

 

INGREDIENTE

  • Pentru bait,am avut nevoie de o oala mare (in care sa incapa curcanul si sa stea si acoperit cu bait pana sus),am adaugat in oala
  • 3/4 dintr-o sticla de vin alb sec,
  • 100 ml otet de mere,
  • o lingura sanatoasa de miere de albine,
  • un pumn de sare mare,
  • coriandru boabe (putin zdrobit ),
  • piper verde boabe,
  • 2-3 frunze de dafin,
  • o ceapa taiata in 4 si
  • 3-4 catei de usturoi.
  • Odata puse ingredientele acestea in oala,am amestecat bine ca sarea sa se dizolve si sa se amestece toate aromele,dupa care l-am invitat pe musafirul nostru…cucanul sa sara in oala pregatita pentru el
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

A stat el acolo cum am spus, cam o zi si jumatate, si l-am intors pe toate partile in timpul asta.

Dupa ce perioada de baita a expirat,am scos curcanul din bait,l-am sters bine cu un prosop de hatie,l-am asezat intr-o tava de cuptor,am introdus in cavitatea lui un mar de marime potrivita si un baton de scortisoara ca sa il aromam,iar pe deasupra am pregatit un fel de sos din unt la temperatura camerei, cu curry, chlli, si cateva frunze de busuioc uscat, si am uns curcanul bine de tot cu acest sos,in cavitate am introdus o cantitate mai generoasa ,l-am acoperit cu o folie de aluminiu si l-am bagat la solar  adica la cuptorul bine incins.In tava am adaugat o parte din baitul in care a stat curcanul si niste ulei.

A stat acolo cam 2 ore si jumatate,dupa care i-am scos folia si l-am mai lasat cam o ora la foc mic ca sa se rumeneasca uniform. Ce pot sa spun este ca a iesit foarte fraged si aromat. Ca si garnitura noi am avut o umplutura cum o numim din paine,cartofi,ceapa si condimente fffoarte gustoasa dar se poate folosi orice alta garnitura va place.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

diaconta 1

17.06.2013, 14:48

rumen si bun

Corinuta 1

17.06.2013, 15:51

vai de mine cum arata!

papabundetot 1

17.06.2013, 16:16

S-a bronzat frumos micutul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Curcan la cuptor