Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de lamaie, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si la final, faina.
Vom obtine un aluat nu foarte...
Pentru inceput, mentionez ca ingredientele folosite trebuie aduse la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de inceperea procedeului de lucru.
Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana la diluare.
Adaugam 200 ml...
Caramel : Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml lapte, avand grija sa nu ne arda aburul care se produce si lasam vasul la foc mic pana cand se topeste...
Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine.
Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare.
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor.
Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim...
Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si varful ascutit sau cu un dispozitiv special, daca avem.
Avem mare grija sa nu le strapungem cu cutitul.
Coditele le vom lasa la locul lor.
Pregatim siropul.
Intr-un vas cu pereti dubli, caramelizam cele 3...
Decojim merele si le dam pe razatoare.
Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul, iar la final, treptat, faina.
Urmarim sa obtinem un aluat ceva mai...
Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul.
Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se omogenizeaza bine compozitia, apoi dam vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca usor....
Decojim bananele, le rupem in bucati si le punem in vasul blenderului
Adaugam peste le zeama de la o lamaie si le pasam bine.
Mixam ouale cu sarea si zaharul, apoi adaugam uleiul si compozitia de banane.
Dizolvam bicarbonatul si praful de copt in chefir si turnam imediat kefirul peste...
Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua, iar compozitia va fi una omogena si usor spumoasa.
Adaugam apoi uleiul, laptele,esenta si treptat...
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste albusuri.
Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare.
Adaugam galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si omogenizam, apoi diluam...
Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.
Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu...
Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita.
Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile care de obicei nu se inlatura, ar fi munca titanica sa facem si asta.
Dupa ce ne asiguram ca sunrt...
Preparam mai intai bilutele de cocos.
Punem branza intr-un bol, adaugam zaharul si putina sare si le amestecam bine.
Eu am pus zahar pudra.
Adaugam galbenusurile, grisul, nuca de cocos si omogenizam bine compozitia.
Formam apoi bilute cat mingea de ping pong si le asezam in tava...
Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele,
Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor.
Se gusta merele si in functie de dulceata lor se adauga sau nu zahar.
Eu am adaugat 50 de grame,...
Reteta de preparare a papanasilor
Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit.
Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul.
Amestecam bine compozitia si o lasam la odihnit 30-40 de minute, pentru ca grisul sa absoarba surplusul de zer de la...
Tiramisu reţetă originală
Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.
Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.
Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul....
Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul.
Adaugam apoi, pe rand, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt, mixand...
Reteta de preparare a papanasilor
Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.
Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza....
Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.
Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.
Spalam capsunile si le scurgem bine.
Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.
Cernem faina...
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ambele.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care l-am rasnit mai intai.
Adaugam pe parcurs si zeama de lamaie, ajuta la intarirea bezelei si mai taie din dulceata zaharului.
Dupa ce...
Pentru aluat am prezentat reteta aici :
Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute fiecare, la 180 de grade.
Pentru crema, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin...
Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul.
Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de ulei, iar cand incepe sa fiarba pe margini, adaugam o mana de faina si amestecam energic pana se...
Ingredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri.
Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am mai aprovizionat, dar am pus esente si au iesit destul de aromate.
Deci, sa trecem la lucru!...
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie.
Trebuie sa obtinem o bezea tare care va ramane fixata pe peretii bolului, daca incercam sa-l intoarcem cu susul in jos.
Scoatem...
Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.
Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu...
Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam o lingura de zahar peste ea si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana se dilueaza.
Incalzim jumatate din cantitatea de lapte, si il adaugam peste ingredientele din bol, apoi punem si o mana de faina si le amestecam pana obtinem o maia omogena....
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.
Va rezulta un aluat moale, pe care il...
Chiar daca am tigai antiaderente, mie nu imi place cum ies clatitele daca nu le ung cu putin ulei, asa doar cu cativa stropi.
Uleiul de masline este mai bun, ies clatitele mai pufoase si mai frumos colorate, mai deschise la culoare, am constatat eu.
Mai nou am vazut ca se adauga ulei...
Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul.
Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la 180 de grade, apoi le dam la rece.
Pentru blatul de nuca, mixam albusurile spuma cu putina...
Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora.
Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Este bine sa folosim bulion facut...
Prajitura cu foi fragede si mere
Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de lamaie, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si la final, faina. Vom obtine un aluat nu foarte...
Cozonac cu zahar caramelizat
Pentru inceput, mentionez ca ingredientele folosite trebuie aduse la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de inceperea procedeului de lucru. Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana la diluare. Adaugam 200 ml...
Desert prajitura Deliciu cu caramel
Caramel : Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml lapte, avand grija sa nu ne arda aburul care se produce si lasam vasul la foc mic pana cand se topeste...
Negresa din albusuri si ciocolata
Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine. Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare. Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor. Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim...
Pere umplute, in aluat
Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si varful ascutit sau cu un dispozitiv special, daca avem. Avem mare grija sa nu le strapungem cu cutitul. Coditele le vom lasa la locul lor. Pregatim siropul. Intr-un vas cu pereti dubli, caramelizam cele 3...
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie
Decojim merele si le dam pe razatoare. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul, iar la final, treptat, faina. Urmarim sa obtinem un aluat ceva mai...
Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale
Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul. Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se omogenizeaza bine compozitia, apoi dam vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca usor....
Clatite cu banane, lamaie si mac
Decojim bananele, le rupem in bucati si le punem in vasul blenderului Adaugam peste le zeama de la o lamaie si le pasam bine. Mixam ouale cu sarea si zaharul, apoi adaugam uleiul si compozitia de banane. Dizolvam bicarbonatul si praful de copt in chefir si turnam imediat kefirul peste...
Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua, iar compozitia va fi una omogena si usor spumoasa. Adaugam apoi uleiul, laptele,esenta si treptat...
Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste albusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si omogenizam, apoi diluam...
Tarta cu branza si visine
Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat. Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu...
Dulceata de coacaze negre
Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita. Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile care de obicei nu se inlatura, ar fi munca titanica sa facem si asta. Dupa ce ne asiguram ca sunrt...
Prajitura cu ciocolata, visine si bilute de cocos
Preparam mai intai bilutele de cocos. Punem branza intr-un bol, adaugam zaharul si putina sare si le amestecam bine. Eu am pus zahar pudra. Adaugam galbenusurile, grisul, nuca de cocos si omogenizam bine compozitia. Formam apoi bilute cat mingea de ping pong si le asezam in tava...
Placinta rustica, cu mere
Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor. Se gusta merele si in functie de dulceata lor se adauga sau nu zahar. Eu am adaugat 50 de grame,...
Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti
Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine compozitia si o lasam la odihnit 30-40 de minute, pentru ca grisul sa absoarba surplusul de zer de la...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem. Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa. Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul....
Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugar
Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul. Adaugam apoi, pe rand, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt, mixand...
Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet
Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza....
Briose cu capsuni
Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim. Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot. Spalam capsunile si le scurgem bine. Topim untul si il lasam sa se raceasca usor. Cernem faina...
Tort cu crema de ciocolata si capsuni
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care l-am rasnit mai intai. Adaugam pe parcurs si zeama de lamaie, ajuta la intarirea bezelei si mai taie din dulceata zaharului. Dupa ce...
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni
Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute fiecare, la 180 de grade. Pentru crema, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin...
Aluat de foietaj
Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de ulei, iar cand incepe sa fiarba pe margini, adaugam o mana de faina si amestecam energic pana se...
Cornuri bicolore
Ingredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri. Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am mai aprovizionat, dar am pus esente si au iesit destul de aromate. Deci, sa trecem la lucru!...
Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Trebuie sa obtinem o bezea tare care va ramane fixata pe peretii bolului, daca incercam sa-l intoarcem cu susul in jos. Scoatem...
Briose cu visine si dulceata de trandafiri
Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu...
Rulouri cu scortisoara
Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam o lingura de zahar peste ea si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana se dilueaza. Incalzim jumatate din cantitatea de lapte, si il adaugam peste ingredientele din bol, apoi punem si o mana de faina si le amestecam pana obtinem o maia omogena....
Savarine din aluat dospit
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare. Va rezulta un aluat moale, pe care il...
Clatite, reteta clasica
Chiar daca am tigai antiaderente, mie nu imi place cum ies clatitele daca nu le ung cu putin ulei, asa doar cu cativa stropi. Uleiul de masline este mai bun, ies clatitele mai pufoase si mai frumos colorate, mai deschise la culoare, am constatat eu. Mai nou am vazut ca se adauga ulei...
Cremes cu foietaj si blat de nuca
Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la 180 de grade, apoi le dam la rece. Pentru blatul de nuca, mixam albusurile spuma cu putina...
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas
Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Este bine sa folosim bulion facut...