Tiramisu reţetă originală

de Merisor in Torturi, 12 Iun 2015 | 14701 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra! Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude. Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 200 g piscoturi Savoiardi (2 pachetele)
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml cafea tare
  • 50 ml Amarretto(optional)
  • 1 varf cutit sare
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.

Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.

Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.

Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.

Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.

Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.

Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.

Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.

Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.

Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.

Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.

Scufundam piscopturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.Pudram cu cacao.

Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata