Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea.
Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.
Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta si treptat, faina...
Aluatul este usor de preparat, ca la paine.
Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare.
Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate din ea peste drojdia diluata.
Mai adaugam o mana de faina, omogenizam bine si acoperim bolul, lasand...
Incepem cu prepararea merelor, pe care le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, doar inlaturam cotoarele.
Coaja are dulceata ei aparte si e pacat sa o inlaturam daca merele arata bine la exterior.
Punem merele razuite intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul, zaharul cu scortisoara...
Amestecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior.
Framantam totul cu degetele, pana obtinem niste firimituri neuniforme si mai mari.
Le lasam asa pana...
Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.
Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin,...
Pentru foi, punem zaharul, intr-un vas cu pereti dubli, la caramelizat.
Amestecam frecvent in el sa nu se arda si sa devina amar.
Punem si apa la incalzit.
Cand zaharul s-a topit, adaugam apa si amestecam bine, avand grija sa nu ne arda vaporii fierbinti.
Eu folosesc o lingura cu...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare. Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel. Adaugam treptat faina, nuca de cocos si...
Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana
Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina.
Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a...
Foaia cu biscuiti: Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele.
Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati...
Incep prin a va spune ca eu folosesc ingrediente de la LIDL, precum untul si crema de ciocolata(Choco nussa - XXL).
Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul.
Le frecam cu o spatula de lemn pana la diluare.
Punem laptele la incalzit.
Topim cele 125 gr unt si il lasam...
Punem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam 2 maini de faina.
Amestecam energic sa se omogenizeze bine faina, care isi va mari volumul si dam...
Albusurile congelate se lasa sa se dezghete lent, la temperatura camerei, nu fortam dezghetarea.
Dupa ce s-au dezghetat si nu mai sunt prea reci, adaugam peste ele un praf de sare si incepem sa le mixam energic, la treapta inalta a mixerului, iar cand devin spumoase, adaugam treptat...
Cele 300 gr nuca, taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit o tava de 23/36 cm.
Blat: presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie.
Nuca macinata o amestecam bine cu pesmetul, pentru a...
Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.
Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.
Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am...
Pentru blat, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie.
Mixam la treapta maxima pana cand bezeaua devine tare, astfel ca atunci cand intoarcem vasul invers, aceasta va ramane fixata pe peretii lui si nu va curge.
Adaugam apoi faina, mixand incet,...
Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului.
Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il lasam sa se raceasca usor, apoi adaugam peste el compozitia cu oua si omogenizam.
Adaugam pe rand,...
Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza.
Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca.
Mixam...
Mixam ouale cu cele 5 linguri zahar rasnit, ca sa fie pudra, apoi adaugam uleiul și laptele și la final, treptat, faina și amoniul stins in zeama de lamaie.
Amestecam faina, la inceput in bol, apoi cand incepe sa se ingroasa aluatul, il rasturnam pe masa de lucru bine infainata.
Vom...
Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului.
Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp.
Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai...
Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru.
Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu scortisoara, galbenusurile, sarea si frecam totul cu o lingura de lemn pana obtinem o crema pufoasa....
Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse siropuri si am zis sa incerc cu sirop de zahar ars.
Foarte bun a iesit blatul cu acest sirop de zahar ars, dar nu a crescut cat mi-as fi dorit, cu toate ca am adaugat si 1/2 plic praf de copt....
Preparam mai intai blatul.
Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste ele.
Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam la turatie maxima pana obtinem o bezea tare.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam...
Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.
Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.
Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam...
Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema.
Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare.
Dupa ce am adaugat...
In primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei.
Punem laptele la incalzit.
Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte.
Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele cald si o mana de faina....
Incepem prin a rasni zaharul, apoi il adaugam peste untul tinut la temperatura camerei si le mixam pana cand devin o crema spumoasa.
Adaugam putina sare, coaja de lamaie, esenta si cele doua galbenusuri si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si la...
Pentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam un aluat nu chiar tare ca la paine, dar nelipicios.
Ne oprim...
Blat cacao:
Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate un praf de sare si pe unele si pe celelalte,
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care avem grija sa il rasnim, galbenusurile, unul cate unul, apoi incorporam treptat, faina amestecata cu cacaoa si trecute...
Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce.
Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam...
Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.
Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.
Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe...
Nuci - varianta de post
Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea. Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru. Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta si treptat, faina...
Gogosi de post, vanilate
Aluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate din ea peste drojdia diluata. Mai adaugam o mana de faina, omogenizam bine si acoperim bolul, lasand...
Placinta cu mere
Incepem cu prepararea merelor, pe care le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, doar inlaturam cotoarele. Coaja are dulceata ei aparte si e pacat sa o inlaturam daca merele arata bine la exterior. Punem merele razuite intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul, zaharul cu scortisoara...
Prajitura Rudy, altfel
Amestecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare. Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior. Framantam totul cu degetele, pana obtinem niste firimituri neuniforme si mai mari. Le lasam asa pana...
Madlene
Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului. Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin,...
Prajitura cu foi caramel
Pentru foi, punem zaharul, intr-un vas cu pereti dubli, la caramelizat. Amestecam frecvent in el sa nu se arda si sa devina amar. Punem si apa la incalzit. Cand zaharul s-a topit, adaugam apa si amestecam bine, avand grija sa nu ne arda vaporii fierbinti. Eu folosesc o lingura cu...
Desert prajitura Sah-Mat
Blat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare. Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel. Adaugam treptat faina, nuca de cocos si...
Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana
Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina. Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a...
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos
Foaia cu biscuiti: Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele. Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia. Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati...
Croissante cu ciocolata
Incep prin a va spune ca eu folosesc ingrediente de la LIDL, precum untul si crema de ciocolata(Choco nussa - XXL). Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul. Le frecam cu o spatula de lemn pana la diluare. Punem laptele la incalzit. Topim cele 125 gr unt si il lasam...
Cremsnit cu foietaj de casa
Punem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam 2 maini de faina. Amestecam energic sa se omogenizeze bine faina, care isi va mari volumul si dam...
Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui
Albusurile congelate se lasa sa se dezghete lent, la temperatura camerei, nu fortam dezghetarea. Dupa ce s-au dezghetat si nu mai sunt prea reci, adaugam peste ele un praf de sare si incepem sa le mixam energic, la treapta inalta a mixerului, iar cand devin spumoase, adaugam treptat...
Desert prajitura Deliciu
Cele 300 gr nuca, taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Blat: presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Nuca macinata o amestecam bine cu pesmetul, pentru a...
Praline Tiramisu
Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul. Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea. Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am...
Prajitura cu fructe
Pentru blat, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Mixam la treapta maxima pana cand bezeaua devine tare, astfel ca atunci cand intoarcem vasul invers, aceasta va ramane fixata pe peretii lui si nu va curge. Adaugam apoi faina, mixand incet,...
Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale
Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il lasam sa se raceasca usor, apoi adaugam peste el compozitia cu oua si omogenizam. Adaugam pe rand,...
Fursecuri cu ciocolata
Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza. Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca. Mixam...
Prajitura Caramel
Mixam ouale cu cele 5 linguri zahar rasnit, ca sa fie pudra, apoi adaugam uleiul și laptele și la final, treptat, faina și amoniul stins in zeama de lamaie. Amestecam faina, la inceput in bol, apoi cand incepe sa se ingroasa aluatul, il rasturnam pe masa de lucru bine infainata. Vom...
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului. Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp. Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai...
Biscuiti cu scortisoara
Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru. Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu scortisoara, galbenusurile, sarea si frecam totul cu o lingura de lemn pana obtinem o crema pufoasa....
Prajitura cu struguri
Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse siropuri si am zis sa incerc cu sirop de zahar ars. Foarte bun a iesit blatul cu acest sirop de zahar ars, dar nu a crescut cat mi-as fi dorit, cu toate ca am adaugat si 1/2 plic praf de copt....
Tort cu aroma de trandafir
Preparam mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste ele. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam la turatie maxima pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam...
Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri
Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare. Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto. Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam...
Prajitura cu crema de branza si ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema. Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare. Dupa ce am adaugat...
Cornuri cu unt si aroma de vanilie
In primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei. Punem laptele la incalzit. Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte. Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele cald si o mana de faina....
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide
Incepem prin a rasni zaharul, apoi il adaugam peste untul tinut la temperatura camerei si le mixam pana cand devin o crema spumoasa. Adaugam putina sare, coaja de lamaie, esenta si cele doua galbenusuri si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si la...
Cornuri cu branza si gem de prune
Pentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Framantam un aluat nu chiar tare ca la paine, dar nelipicios. Ne oprim...
Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500
Blat cacao: Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate un praf de sare si pe unele si pe celelalte, Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care avem grija sa il rasnim, galbenusurile, unul cate unul, apoi incorporam treptat, faina amestecata cu cacaoa si trecute...
Pancakes cu banane
Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce. Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam...
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale
Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos. Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe...