mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete

Ciorba de salata

In Ciorbe la 21 Ian 2013

Toate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul, patrunjelul radacina. Cand toate acestea sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii taiati cuburi si...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2013

Cele 5 oua se pun intr-un castron se adauga sare dupa gust si se bat bine cu o furculita. Ce inseamna bine? Adica aproximatix 2 minute si apoi se adauga restul de ingrediente. In prima faza uleiul se pune la incins intr-o tigaie putin mai mare ca dimensiune si se lasa sa se incinga bine, se...

Somon cu sos de sardine

In Somon la 17 Ian 2013

Pestele taiat la grosimea de 1,5 se da cu sare si piper putin si se pune in unt in tigaie, se vor praji pe ambele parti si se scoate pe farfurie. In aceeasi tigaie se pune faina si se desface cu lapte obtinanadu-se astfel o ciulama. Intr-un castronel se pune smantana cu pesto, galbenusul de ou...

Tocana din carne de porc

In Porc la 15 Ian 2013

Carnea spalata si taiata in 10 bucati aproximativ. Ceapa se curata se spala si se taie julien, cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Rosiile din cutie se faramiteaza in bucati mai mici si toate aceste se pun in oala sub presiune, peste ele se adauga uleiul, condimentele si cam...

Chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Cartofii curatati de coaja impreuna cu ceapa curatata si taiata in cuburi mari la fel ca si cartofii se pun la fiert ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobesc cu pasatorul de piure, dar se scurg de surplusul de apa si apoi se paseaza. Se pun ouale, sare,...

Cartofi din cozonac si crema de cacao

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Intr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte pana se ingroasa bine compozitia si are aspect de crema mai groasa. In aceasta compozitie se pun...

Salata caprese

In Salate la 14 Ian 2013

Rosia si branza se trec printr-un jet de apa rece, se sterg cu hartie prosop si se taie felii aproximativ egale. Se aseaza pe farfurie dupa care se da cu sare, busuioc uscat si ulei. Pofta buna.

Carnati pentru Craciun

In Mezel de casa la 14 Ian 2013

Carnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul se pune la sfarsit pentru ca atunci se potriveste sarea deoarece in timp ce se framanta carnea se mai...

Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013

In Torturi la 2 Ian 2013

Am pregatit blatul cu o zi inainte astfel: se separa albusul de galbenus si se bat bine ca pentru bezea. Se adauga zaharul, se amesteca in continuare, se pun galbenusurile pe rand urmand apoi uleiul in fir subtire, faina si cacaoa amestecate. Se pun peste oua amestecand cu lingura de lemn, dupa...

Rulada de curcan

In Curcan la 2 Ian 2013

Din pieptul de curcan am ales 5 bucati maricele pentru snitele pe care le-am batut cu ciocanul in folie alimentara de plastic si bucatile de carne care au mai ramas aproximariv 200-250 g carne am taiat-o bucati si am calit-o cu prazul taiat marunt .Am tocat carnea dupa ce s-a racit putin,...

Cozonac cu nuca,rahat si fructe confiate

In Dulciuri la 2 Ian 2013

Faina cernuta intr-un lighean de plastic, laptele cald din care se ia putin adica 50-70 ml pentru a dizolva drojdia iar in laptele cald adica mai fierbinte de pune zaharul, vanilia si razatura de lamaie apoi se amesteca cu ligura pana se dizolva zaharul; ouale se bat cu furculita si in ele se...

Piftie

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Carnea se spala si se parleste de par pe locurile unde inca au mai ramas. Se pune o oala cu apa la fiert si cand clocoteste bine se pune peste carne si cu o lingura de lemn se amesteca bine. Se tin in apa fierbinte un minut si apoi se scurge apa si se pune carnea intr-o oala cu o dimensiune...

Turta dulce

In Dulciuri la 14 Dec 2012

Faina cu mirodeniile se amesteca si cu praful de copt.Zaharul se caramelizeaza pana iese fum dar nu mult si se stinge cu apa dar atentie la maini cand mestecati ca sare zaharul.Se lasa sa se dizolve zaharul si se da la rece.Cand este usor cald se pune peste faina si se amesteca cu mixerul.Tava...

Salata cu peste

In Ton la 10 Dec 2012

Cartofii se spala si se pun la fiert. In timp ce se racesc, intr-un castron se freaca mustarul cu uleiul adaugandu-se si zeama de lamaie obtinandu-se astfel o maioneza tocmai buna de pus peste salata. Se vor marunti ceapa rosie, ardeiul, castravetele verde pe care eu l-am taiat betisoare....

Nuferi cu dovleac

In Dulciuri la 8 Dec 2012

Dovleacul l-am copt inainte si a durat aproximativ 3-4 ore.Am desfacut pulpa de dovleac cu lingura intr-un castron si se zdrobeste bine cu lingura pana se face ca o pasta.Puteam pune stikblendarul dar am zis ca e cantitate mica.Se adauga mierea,sarea si nuca.Acum se ia alauatul de foietaj si...

Sarmale de post fierte in vas roman

In Mancaruri de post la 7 Dec 2012

Orezul se spala si se da deoparte pana se vor marunti cubulete toate legumele mai putin rosiile. In wok se pune uleiul la incins peste care se vor adauga pe rand toate legumele in functie de cum sunt mai greu de patruns la foc, astfel incat sa nu se inmoaie prea tare, adaugandu-se la sfarsit...

Paste cu avocado

In Paste la 16 Noi 2012

Pastele se pun la fiert si cand sunt gata se scurg de apa. Tigaia se pune la incins cu ulei si se pune usturoiul taiat rondele si andiva la fel taiata in 2-3 pe latimea ei, se amesteca bine si se rastoarna apoi pastele in tigaie se adauga si ketchup-ul se sareaza si pipereaza. La sfarsit se...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 16 Noi 2012

Cu mixerul se freaca zaharul cu galbenusurile, untul, se adauga faina, laptele si mirodeniile, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, dar se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Toata aceasta compozitie se pune in tava adanca unsa cu unt si tapetata cu faina, se da la cuptor...

Negresa

In Prajituri la 16 Noi 2012

Intr-o cratita mai mare de 3l aproximativ se pun cele 3 linguri cu cacao, zaharul, laptele si untul pe foc se amestece bine sa dea unul sau doua clocote dupa care se pune la racit in apa rece (ca sa putem castiga timp). Din acea compozitie se pun intr-un ibric 15 linguri adaugandu-se si lingurita...

Mix de legume pentru garnitura

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2012

Cartofii fierti se vor curata si se for taia felii, romanovul fiert si scos in apa foarte rece sa-si mentina culoarea. Intr-o tigaie teflonata sa pune uleiul ,se adauga cartofii si se vor lasa la prajit pana se fac aurii, se adauga romanovul se lasa pana se soteaza si el putin ,se pune andiva...

Souffle de spanac

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2012

Se pune intr-o cratita mai incapatoare untul ca sa se topeasca dar nu sa se arda. Se adauga faina, se prajeste cateva secunde si se stinge cu lapte amestecand continuu, avand grija sa nu faca cocoloase. Cand pasta se face ca o smantana mai groasa se da jos de pe foc si se pune intr-o cratita mai...

Savarine

In Prajituri la 29 Oct 2012

Din drojdie, faina si lapte se face o maia (2 linguri faina ,50ml lapte caldut + 1 lingura cu zahar) se lasa la crescut. Faina se pune in castron si se adauga maiaua crescuta, galbenusurile, laptele (restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul si 1 plic de vanilie) si se amesteca bine. Se...

Humus reteta

In Mancaruri de post la 29 Oct 2012

Humus reteta Nautul din conserva se spala sub jet de apa. Se paseaza cu stikblendarul, se adauga uleiul si apa alternativ apoi pasta de susan, usturoiul si restul de mirodenii. La sfarsit se pune sucul de lamaie. Am facut si salata care se potriveste humusului si am servit cu lipie...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 29 Oct 2012

Branza de vaci se pune intr-un castron, peste ea se pune uleiul, laptele, zaharul vanilat, romul si zaharul. Toate acestea se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga si faina impreuna cu praful de copt si acum se amesteca cu mana formand un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se ia o tava de...

Cornuri matinale

In Dulciuri la 13 Oct 2012

Faina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul vanilat si sarea.Ouale sa bat separat intr-un castron.Toate acestea se pun peste faina asttfel;se incepe...

Impletite cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2012

Pentru inceput se curata si se pregatesc ca pentru piure cartofii. Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu cele 2 linguri de ulei. Cartofii fierti se paseaza si se vor amesteca cu ceapa prajita, sare, piper. Aluatul se imparte in 6 dreptunghiuri se...

Strudel cu mere si nuca

In Prajituri la 11 Oct 2012

Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Va intrebati de ce am curatat coaja? Pentru ca merele erau de vara si coaja inca nu se copsese bine si au fost si foarte zemoase, fapt pentru care am folosit si pesmetul (nu totdeauna se foloseste pesmetul depinde de mere). Intr-o...

Melcisori cu nuca

In Dulciuri la 10 Oct 2012

Faina se cerne intr-un lighean mai mic. 1 ou si 2 galbenusuri se bat intr-un castron cu sarea. Laptele se pune pe foc la incalzit, dar nu prea mult. Peste care se adauga 120 g zahar, coaja de lamaie si 1 fiola de rom. Eu tot in lapte am pus si drojdia sa se dospeasca fiind o cantitate asa de mica...

Mancare de vinete

In Mancaruri de legume la 8 Oct 2012

Se pune apa intr-o craticioara pe aragaz, apoi se taie coaja de la vanata in dungi si apoi pe jumatate, dupa care se vor taia jumatati de rondele. Se aseaza in tava aragazului ,se dau cu sare si ulei pe deasupra si se pun in cuptorul incins pana se rumenesc. Ceapa se curata se spala si se taie...

Tarta cu pui si branza

In Pui la 8 Oct 2012

Pieptul de pui se pune la fiert cu un cub de supa de legume.Intr-un bol se pune branza,mararul tocat fin,ouale sparte,ardeiul capia taiat cuburi mici,150g cascaval,sare si piper.Ciupercile se spala si se scurg bine apoi se vor taia julien dupa care se pun in tigaie cu uleiul la prajit se tin pe...

Afisate 31 - 60 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]